Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

 

Kiemelt fejlesztések

Kelet-Európa első szociális városrehabilitációja

Magdolna Negyed Program III.

3,8 milliárd forint támogatást nyert Józsefváros Önkormányzata az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Uniótól a Magdolna negyed megújításához. A Magdolna Negyed Program III. üteme 12 ezer embert érint közvetve. A 2013 februárjában indult program megkoronázza az első két ütemet. Az elnyert támogatással Józsefváros önkormányzata a ciklus legeredményesebben pályázó kerülete lett. A projektindító sajtótájékoztatón az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán példaértékűnek nevezte a beruházást. Azt mondta, Józsefváros jó úton halad az újjáépülés felé.

A Palotanegyed mára a Belváros szerves folytatása

Európa Belvárosa Program I-II.

Az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb városrehabilitációs programja Józsefvárosban az Európa Belvárosa Program, amely során 1600 négyzetméter sétálóutcát és mintegy 11 ezer négyzetméter csillapított forgalmú utcát alakítottak ki. A közel kétmilliárd forint összköltségű projektből négy utca újult meg, így a Gyulai Pál, a Kőfaragó, a Mária és a Horánszky utca, illetve a Gutenberg tér. Elkészült a korábban lakóépületként funkcionált Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ, a H13 is, amely inkubátorházként működik a fiatal pályakezdők és a kisvállalkozások számára. A program második ütemében az önkormányzat folytatja az első időszak közterületi fejlesztéseit, 24 társasház, több utca és tér is megújul, 622 millió forintos beruházással.

Újabb tabu dőlt meg

Megújult a Teleki téri piac

Egy újabb tabu dőlt meg Józsefvárosban a Teleki téri piac újjáépítésével. A közel félmilliárd forintos beruházást az önkormányzat hitel felvétele nélkül, saját forrásból biztosította. Az előzetes terveknek megfelelően 2014 tavaszától már igényes környezetben és megfizethető árakon vásárolhatnak a lakosok az új piacon. A környező épületek, utak mellett teljesen megszépült a Teleki tér is.

Teljes rekonstrukció az Aurórában

Másfél milliárd forintból újul meg a rendelőintézet

Csaknem 1 milliárd forintot nyert Józsefváros önkormányzata a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán az Auróra utcai szakrendelő felújítására. A másfél milliárd forintos beruházás során az intézmény nemcsak fizikailag újul meg, de a szolgáltatások minősége is színvonalasabb lesz.

Az újjáépülés zászlóshajója

Corvin Sétány

Ha van politikai kurzusokon átívelő városrehabilitációs projektje Józsefvárosnak, akkor a Corvin Sétány az – mondta Kocsis Máté a promenád második ütemének átadásán. Futó Péter, a Futureal Csoport elnöke hozzátette, az elmúlt 7 évben 280 ezer négyzetméter újult meg a negyedben, ezzel párhuzamosan pedig a tágabb környéken is homlokzat-felújítások, közműcserék voltak, utak újultak meg.

 

Európa Belvárosa - Hírek .

720 millió forintból újulhatnak meg társasházak, közterek

Újabb fejlesztések a Palotanegyedben

Az Európa Belvárosa Program harmadik szakasza (EUB III) volt a központi témája a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) szervezésében június 27-én este, a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban megtartott lakossági fórumnak. A jelenlévők nemcsak az EUB III részeként tervezett felújítások részleteiről tájékozódhattak, de megoszthatták észrevételeiket és további kérdéseikre is választ kaphattak az illetékesektől: Sára Botond és Egry Attila alpolgármesterektől, Szilágyi Demeter önkormányzati képviselőtől és Iványi Gyöngyvér kerületi főépítésztől.

Interjú Egry Attila alpolgármesterrel

Folytatódnak a fejlesztések a Palotanegyedben

Az utóbbi években tovább erősödött a Palotanegyedben a lokálpatriotizmus, kifejezetten jól csengő név lett a Palotanegyed, amelyhez fejlesztések is látványosan hozzájárultak. Az eddig megvalósult projektekről, jelenlegi tervekről és a kerület egészét érintő fejlesztésekről Egry Attila alpolgármesterrel, a Palotanegyed képviselőjével beszélgettünk.

Városrehabilitáció és köztér-megújítás

Elindul az Európa Belvárosa Program III. üteme

Már a harmadik ütemmel folytatódhat Józsefváros egyik jelentős városrehabilitációs programja, az Európa Belvárosa Program: a Fővárosi Önkormányzat 350 millió forintos támogatást ítélt meg a projektre a TÉR_KÖZ „A” pályázat keretében. Az összesen mintegy 720 millió forintból megvalósuló programban társasházakat korszerűsítenek, közterületek újulnak meg és folytatódnak a kulturális és közösségi programok.

Köztér-megújítási és közösségépítő programok

A harmadik ütemmel folytatódhat az Európa Belvárosa Program

A Fővárosi Közgyűlés tavasszal írta ki a TÉR_KÖZ Közterületek komplex megújítása („A” program) elnevezésű pályázatot, amelyre kerületünk a képviselő-testület döntésének köszönhetően mintegy 870 millió forintos összköltségű programmal pályázik. Ebből sikeres elbírálás esetén 500 millió forintos támogatás nyerhető el, amelyet közterek megújítására és közösségi célú városrehabilitációs programokra fordíthat az önkormányzat: ennek eredményeképpen újabb utcák, terek és társasházak szépülhetnek meg a Palotanegyedben.

A rovat további hírei

 

Magdolna Negyed - Hírek .

Szociális Városrehabilitációs Projekt

Magdolna Negyed Program II.

Szociális Városrehabilitációs Projekt

Magdolna Negyed Program III.

Román delegáció járt Józsefvárosban

Példaértékű a Magdolna Negyed Program

Bukarest 5. kerületéből érkezett delegáció kerületünkbe március 8-án. A hatfős küldöttséget Egry Attila és Sántha Péterné alpolgármesterek fogadták, akik a Magdolna negyed egy részén is körbevezették a vendégeket. A látogatók célja az volt, hogy az önkormányzat működésén túl megismerjék a Magdolna Negyed Program keretében megvalósult városrehabilitációt és tapasztalatokat gyűjtsenek a területfejlesztés és a szociális problémák kezelésének témakörében.

Házak, terek születtek újjá, közösségek erősödtek meg

Folytatódik a Magdolna negyed fejlesztése

A lakók és az önkormányzat közös sikertörténete a Magdolna Negyed Program III. A szociális városrehabilitációs fejlesztés részeként bér- és társasházak újultak meg, közterületek épültek újjá, sokrétű társadalmi, szociális és foglalkoztatási programok indultak. A program eredményeit és tapasztalatait az önkormányzat képviselői, kivitelezők és szakemberek jelenlétében ismertették pénteken a Kesztyűgyár Közösségi Házban. Az eseményen részt vett Sára Botond alpolgármester és a helyi civil szervezetek tagjai. Józsefváros alpolgármestere kiemelte: a program egyes elemei önkormányzati forrásból folytatódnak.

A rovat további hírei

 

Teleki téri piac - Hírek .

Színek, ízek, illatok

Ősznyitó piacozás a Telekin

Az ősz megérkezését az erdőben a falevelek, a Teleki téri piacon pedig a színes, szagos, ősszel termő zöldségek és gyümölcsök megjelenése jelzi. No meg az elsőre kellemetlen, aztán hamar ínycsiklandóvá váló savanyú káposzta illata. A piachoz nemcsak a látvány, de az illatok, sőt, a hangulat is hozzátartozik. Így együtt lesz azzá, ami: sokszínű, életszagú, lármás forgatag... Nekem tavasszal és ősszel a legkedvesebb. Nézzük csak, hogy miért!

Közösség jött létre

Koncertek és családi programok a Teleki téren

Nagyszabású rendezvénnyel ünnepelte szombaton Józsefváros önkormányzata az Új Teleki téri Piac születésnapját, vagyis, hogy négy éve épült újjá a vásárcsarnok. A piac területén délelőtt bábjáték és vetélkedő szórakoztatta a járókelőket. Délután a parkban gyermekprogramok- és foglalkozások várták a családokat, a színpadon pedig neves zenészek adtak koncertet. Az estét látványos tűzijáték zárta. Sára Botond alpolgármester köszöntőjében kiemelte: valódi közösség alakult ki a Teleki tér környezetében az elmúlt években.

Több mint húsz éve Józsefvárosban

Olcsón és jót a Teleki téri piac hentespultjából

Több mint két évtizede szolgálja ki a józsefvárosi vásárlóközönséget mindig friss és jó minőségű sertéshússal Barabás László. A férfi már a régi piac területén is hentesként tevékenykedett: a sok-sok év alatt megkedvelte Józsefvárost és az itt élőket egyaránt.

Szombat délelőtti szórakoztató vásárlás

Ünnepi cigánymuzsika az Új Teleki téri Piacon

A magyar cigánymuzsika bölcsője Józsefváros, innen indultak útnak a muzsikusok és szereztek világhírnevet zenéjükkel. Józsefváros 240. születésnapja alkalmából kiváló cigánymuzsikusok adtak koncertet a megújult Teleki téri piacon.

A rovat további hírei

 

Auróra rendelő - Hírek .

Beszélgetés dr. Peredi Gizellával

Több mint hat évtizede az orvosi pályán

Hatvanhat éve dolgozik az egészségügyben dr. Peredi Gizella, akit az idei Semmelweis-napon Polgármesteri Dicsérettel tüntettek ki. A 90 éves doktornő – aki a mammográfia és az ultrahang szaktekintélye – folyamatosan képzi magát és fiatalokat meghazudtoló lendületességgel végzi napi munkáját a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban, több mint három évtizede. Peredi Gizellával a diagnosztika fejlődéséről, hivatásról, életútjáról beszélgettünk.

„Csak szívvel-lélekkel érdemes csinálni”

Csősz Katalin mesél a védőnői hivatásról

Csősz Katalin, a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ területi vezető védőnője immár harminc éve dolgozik a kerületi gyermekekért és családokért. Józsefvárosban nőtt fel – tizennégy éves koráig élt itt szüleivel –, és főiskolai gyakorlatát is az Auróra utcai szakrendelőben töltötte. Odaadó, lelkiismeretes munkájáért az idei évben Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült – ennek kapcsán beszélgettünk hivatásáról és ambícióiról.

Korszerű járóbeteg-szakellátás a kerületben

Sára Botond: 230 millió forintból fejlesztik a Szent Kozma Egészségügyi Központ eszközparkját

Több mint kétszázmillió forintot fordítanak a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ (JEK) eszközparkjának fejlesztésére az Egészséges Budapest Program keretében, növelve a kerületi lakosok egészségbiztonságát – közölte Sára Botond alpolgármester, Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterével közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Egészségügyi fejlesztések Józsefvárosban

A biztonság nemcsak köz, de egészségbiztonságot is jelent

Az elmúlt három évben Józsefváros önkormányzata 3 milliárd forintot fordított a kerületben élők egészségbiztonságára: az Auróra utcai szakrendelő, azaz Szent Kozma Egészségügyi Központ teljes megújítása, eszközeinek modernizálása mellett folyamatosan halad a kerületi háziorvosi rendelők rekonstrukciója. Növeli a helyiek egészségbiztonságát a szeptemberben megnyílt mentőállomás és a lakosok részére rendszeresen szervezett szűrőszombatok is. A további fejlesztésekről, egészségügyi beruházásokról Sára Botond alpolgármester beszélt lapunknak.

A rovat további hírei

 

Corvin Sétány - Hírek .

Nemzetközi előminősítést kapott három hazai irodaprojekt

Egészségcentrikus irodafejlesztés a Corvin Sétányon

Európában elsőként, WELL Building Platina előminősítést szerzett három magyarországi ingatlanprojekt. A dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontok szerint tervezték és üzemeltetik a továbbiakban a Futureal-csoport három fejlesztését: a Józsefvárosban megvalósuló Corvin Technology & Science Park (Corvin 5) mellett a Váci úti Advance Towert és a Kelenföldi pályaudvar közelében épített Budapest One irodaparkot is.

A magyar leleményességnek állít emléket

A világ legnagyobb Gömböc-szobra kerül a Corvin Sétányra

A világ legnagyobb és első kültéri Gömböc-formájú szobrát állítják fel december közepén a Corvin Sétányon, ahol a 4,5 méter magas, több mint négy tonnás, rozsdamentes acélból készült Corvin Gömböc a magyar leleményességnek állít emléket.

Elismerések a Nokia Skyparknak

Nívódíjas lett a józsefvárosi irodaház

Egymás után két rangos elismerést szerzett a Corvin sétányon tavaly decemberben megnyitott Nokia Skypark. A Futureal-csoport irodaprojektje az év legsikeresebb ingatlanfejlesztésének járó Portfolio Property Awards „Év projektje” díj után elnyerte a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjat Iroda kategóriában a Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) magyar tagozatának idén tizenkilencedik alkalommal meghirdetett pályázatán.

Olyan ember volt, akit csak szeretni lehetett

Felavatták Bud Spencer szobrát Józsefvárosban

Felavatták a népszerű olasz színész, Bud Spencer egész alakos bronzszobrát szombaton, a Corvin sétányon. Az eseményen több százan vettek részt, és jelen volt a tavaly elhunyt színész két lánya, Cristiana és Diamante Pedersoli is, akik köszönetet mondtak a magyar rajongóknak az esemény létrejöttéért. Kocsis Máté polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: Bud Spencer nagyszerű ember volt, valódi példakép, aki sok millió különböző emberből valódi közösséget alkotott.

A rovat további hírei

 

További fejlesztések - Hírek .

Jószefváros Újjáépül

Az Orczy negyed rehabilitációja

Energiaracionalizálás

Csaknem 100 millió jut energetikai fejlesztésekre

Csaknem 100 millió forintos támogatást nyert Józsefváros önkormányzata az Új Széchenyi Terv „Épületenergetikai fejlesztések és a közvilágítás energiatakarékos átalakítása” című pályázati felhívásának keretén belül. A támogatott kerületi beruházások összköltsége meghaladja a 115 millió forintot, amelyből három kerületi óvoda és a polgármesteri hivatal újulhat meg.

Bűnmegelőzés és áldozatvédelem

Kocsis: Több tennivalónk van, mint más kerületeknek

Közös bűnmegelőzési és áldozatsegítési projektet indított Józsefváros Önkormányzata Budapest Főváros Kormányhivatalának Igazságügyi Szolgálatával és a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal. A projektnyitó sajtótájékoztatón Kocsis Máté polgármester kiemelte, Józsefvárosban közel 35 ezer idős ember él, akik potenciális áldozatai lehetnek egyes bűnözői csoportoknak.

Több mint hatezer növényt ültetnek el

Megújulnak a Szigony utcai parkoló zöldfelületei

Józsefváros önkormányzata a kerület fejlesztésére minden negyedben egyaránt fókuszál: a kerület utcáinak, tereinek és parkjainak rekonstrukciója folyamatosan zajlik. Hamarosan a Szigony utcai parkoló zöldfelületei is megszépülnek, ahová fákat, cserjéket és évelő virágokat is ültetnek. A környék fejlesztéséről azt is megtudtuk, hogy tervezési szakaszban van a Práter utca egy részének a felújítása is.

A rovat további hírei

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben