Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az újjáépülés zászlóshajója

Corvin Sétány

2013. június 01. szombat

Ha van politikai kurzusokon átívelő városrehabilitációs projektje Józsefvárosnak, akkor a Corvin Sétány az – mondta Kocsis Máté a promenád második ütemének átadásán. Futó Péter, a Futureal Csoport elnöke hozzátette, az elmúlt 7 évben 280 ezer négyzetméter újult meg a negyedben, ezzel párhuzamosan pedig a tágabb környéken is homlokzat-felújítások, közműcserék voltak, utak újultak meg.

A Corvin-negyed városrehabilitációs programja Józsefváros újjáépülésének zászlóshajója. A Corvin Sétány nemcsak a városrész gazdasági vonzerejét és ingatlanárait erősíti, de elősegítette a kerület "40 éves megítélési átokkal" szemben folytatott küzdelemét is. A Corvin Sétány I. szakasza 2010-ben készült el. A Corvin köztől a Nagytemplom utcáig futó utcák és járdák részben önkormányzati, részben a beruházó forrásaiból valósultak meg. A megszépült környéken a szolgáltatások is bővültek. A 34 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont mára napi 20 ezer látogatót fogad.

A Corvin Sétány második üteme 2013 októberében készült el. Az átadáson Kocsis Máté polgármester azt mondta, a program abból a szempontból is egyedinek számít, hogy politikai kurzusokon átívelő. Józsefváros első embere köszönetet mondott a beruházónak a 150 millió forint értékű közérdekű felajánlásért, amelyből a közterület újabb része újult meg. Az önkormányzat, mint a közterület fenntartója és kezelője, a jövőben is elkötelezett marad a városrész rehabilitációja iránt – tette hozzá a polgármester.

22 hektáros területen a rehabilitáció előtt egy-, legfeljebb kétemeletes házak álltak, ahol a folyosó végén volt a mellékhelyiség, és a lakások átlagmérete 23 négyzetméter volt. A koncepciót Józsefváros önkormányzata a beruházó Futureal Csoporttal, világhírű építészekkel, a Rév8 Zrt-vel, valamint külföldi és magyar egyetemistákkal alakította ki. A Corvin Sétányon lévő 1200 lakásban mintegy 3000-ren élnek, kulturális és sportfunkciók települtek a környékre, és rövidesen megjelenik a kutatásfejlesztés is.

Közép-Európa legnagyobb városrehabilitációja rendületlenül épül tovább. Év végén egy újabb, 227 lakásos társasház fejlesztése indul meg a mai Grund elnevezésű vendéglátóhely helyén, ami a tervek szerint 2015 harmadik negyedévére készülhet el. A projekt a Park Residence nevet viseli majd, mivel a legnagyobb zöldterületi arány ennél a projektnél lesz. A fejlesztést előrehaladott tárgyalásoknál tartó, banki finanszírozásból igyekeznek elindítani, ami nagy fegyvertény, ismerve a hazai befektetési környezetet. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben