Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Csaknem 380 milliót nyert Józsefváros a Tér-Köz pályázaton

A Palotanegyed kulturális városmegújítását és a II. János Pál pápa téri játszótér fejlesztését is támogatja a főváros

2013. szeptember 24. kedd

A Fővárosi Közgyűlés a város-rehabilitációs programokra kiírt TÉR-KÖZ pályázat keretében csaknem 380 millió forintot szavazott meg a kerületnek. Ebből a pénzből jut majd a Palotanegyed kulturális városmegújítására és a II. János Pál pápa téri játszótér fejlesztésére is.

A városrehabilitációs programok támogatására július végéig pályázhattak a kerületek, az elbírálás szempontjai közé tartozott a helyi civil kezdeményezések felkarolása, a társadalmi, gazdasági és környezeti fenntarthatóság, az innovatív, előremutató eszközök alkalmazása, valamint az üres, alulhasznosított városi területek problémájának megoldása.

A kerületi önkormányzatok 61 pályázatot nyújtottak be, 16 milliárd 697 millió forint értékben. A kiírás szerint a főváros 5 milliárd 101 millió forintot használhat fel támogatásra. A főpolgármester és öt helyettese 29 projekt támogatását javasolta a közgyűlésnek, amely azt 22 igen, 7 nem szavazattal, 1 tartózkodés mellett fogadott el. 

Józsefvárosnak csaknem 380 millió forintot szavazott meg a Fővárosi Közgyűlés. Ebből a pénzből jut majd a Palotanegyed kulturális városmegújítására és a II. János Pál pápa téri játszótér fejlesztésére is. Előbbire majdnem 320 millió, a játszótér felújítására pedig 60 millió forintot kapott Józsefváros. A tervek szerint a Palotanegyedben megújul a Bródy Sándor, a Somogyi Béla és Rökk Szilárd utca, valamint a Gutemberg tér, a Belső Udvar Plusz Program keretében pedig társasházi udvarok is megszépülhetnek.

A támogatott projektek között van továbbá a II. kerületi Pálvölgyi Természettudományi Bemutatóhely és Családi Szabadidőpark kialakítása, egy többfunkciós közösségi tér kialakítása Békásmegyeren, az V. kerületi Szervita tér és a VI. kerületi  Nyugati tér Skála Metró előtti területének megújítása, a kőbányai Újhegyi sétány átfogó megújítása, a hegyvidéki Városháza tér kialakítása és környezetének rehabilitációja, a zuglói Mogyoródi úti közösségi sportpálya fejlesztése, valamint új piac létesítése Budafok belvárosában.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben