Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az Illés utcától a Szigonyig szépül meg

Zöldebb lesz a Práter utca is

2014. augusztus 27. szerda

Folyamatosan szépülnek meg Józsefváros zöldfelületei, és nem csak a nagyobb terek, parkok. A Szigony, Tömő és Práter utca, a Losonci tér környéke is egyre zöldebb, a meglévő felületek karbantartása mellett új virágokat, növényeket is kiültettek, kiültetnek. Vörös Tamás önkormányzati képviselő a Práter és az Illés utca találkozásánál található füves felület, illetve ágyás megszépítésében segédkezett.

A Szigony utcában és az azt övező utcákban már korábban elkezdték felújítani a zöldfelületeket. Az első nagyobb állomás a Losonci tér volt, ahol a zöldfelületek mellett megújult a játszótér, kerítéssel is körbevették, illetve új kamerákat is kihelyeztek. Mint Vörös Tamás elmondta, a környéken szeptember végéig megújul az összes zöldfelület.

„Egy újabb lépés a Práter utca környezetének rendbe tétele, amely méretében nagy felület, az Illés utcától egészen a Szigony utcáig húzódik. Sok ember használja, látja nap mint nap ezt a területet, hiszen három 16 emeletes toronyház található erre, velük szemben pedig többszintes társasházak állnak. Reményeink szerint az igényesen megújított zöldfelületek tartósan, hosszú ideig biztosítanak igényes környezetet az itt élőknek” – mondta az önkormányzati képviselő.

A zöldfelületi felújítási program keretében tavasszal a Molnár Ferenc tér, a Lippa utca, néhány hete pedig a Szigony-Práter utca sarkán átadott terület újult meg. A közeljövőben a Leonardo közben található kis park, valamint a Füvészkert utca és a Tömő utca sarkán található játszótér is megszépül, majd a környező utcákban folytatódik a munka. A tervek szerint a zöldfelületeket követően az útburkolat is megújul a Tömő és a Práter utcában.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben