Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A közös alkotás élménye

Falfestmény a Molnár Ferenc iskolában

2014. október 09. csütörtök

Különleges mesevilágot elénk táró festmény díszíti a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola bejáratának falát. A lelkes és tehetséges önkéntesek által egyetlen hétvége alatt elkészített, Alice Csodaországát idéző alkotást Sántha Péterné alpolgármester adta át csütörtökön, amelynek létrejöttét Józsefváros Önkormányzata is támogatta.

Az ünnepélyes átadás kezdetén a jelenlévőket Sántha Péterné alpolgármester köszöntötte, aki saját keretéből támogatta a gyermekeket nap mint nap inspiráló falfestmény elkészültét.

Tanosné Horváth Márta igazgatónő arról mesélt, hogyan is jött létre ez a közös alkotás. A falfestményt az Élményfestők elnevezésű önkéntes csoport tagjai készítették el Hacsavecz Beatrix és Benke Noémi vezetésével. Közel harminc jelentkező az előzetes felkészítés után fáradhatatlanul sürgött-forgott, míg végül egyetlen hétvége alatt elkészült a falfestmény.

Az igazgatónő szavait követően elérkezett a pillanat: lehullt a lepel a műről, amelyről Hacsavecz Beatrix alkotó mesélt. Az ajándékot a második osztályos tanulók Lázár Ervin A kék meg a sárga című meséjének előadásával hálálták meg. Az igazgatónő az ünnepség végén elárulta, hogy a közeljövőben egy másik falat és a kaput is szeretnék megszépíteni.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben