Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Forgalom- és sebességkorlátozás

Új burkolatot kapott a Tisztes utca

2014. október 10. péntek

A lakók kérésére és nagy örömére megújult az útburkolat a Tisztes utcán az Osztály utca és a játszótér közötti szakaszon. Sára Botond alpolgármester elmondása szerint már tarthatatlan volt a helyzet a nagy forgalom okozta terhelés és zaj, valamint az út leromlott minősége miatt.

Folyamatosan fejlődik a Százados negyedben található Tisztes utca és környéke. Nemrég adták át a vadonatúj játszóteret, múlt héten fákat is telepítettek az utcában és a játszótér környékén, most pedig elkészült az új burkolat is. Sára Botond alpolgármester elmondta, hogy az utca ezen része szinte már járhatatlan volt, feltöredezett és óriási kátyúk éktelenkedtek rajta, másrészt a teherautó-forgalom miatt nagyon zajos is volt.

Az önkormányzat a lakók kérésére döntött úgy, hogy még az ősszel megépíti ezt a részt, ami egy nagyobb útfelújítási program része. Az idei évtől ugyanis 22 útszakasz újul meg a kerületben közel 800 millió forintból, többek között a Magdolna, a Sárkány, a Delej, az Alföldi és a most átadott Tisztes utca.

Polyák Nikolett épp az utcán kerekezett, amikor megszólítottuk, hogy mi a véleménye az új útról. Elmesélte, hogy a Százados úton lakik, és naponta többször is megfordul a környéken kerékpárján, de eddig nem tudott és nem is nagyon akart a Tisztes utca ezen részén közlekedni, mert járhatatlan volt. De amióta megcsinálták, szívesen jár erre.

Az alpolgármester a további fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, hogy szeretnék megcsinálni az Asztalos Sándor és Százados utat, a Ciprus utcát, és segíteni fognak a lakóknak a magántulajdonban lévő, de szintén nagyon rossz állapotú Strázsa köz felújításában is. A másik nagy feladat, amely az önkormányzat előtt áll, a Százados negyed lakóövezetté nyilvánítása, ami forgalomtechnikai átalakítással is járna, hogy valóban csendes, kisvárosias környezet alakuljon ki – vázolta az önkormányzat Százados negyedi terveit Sára Botond.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben