Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Tudományos játszóház a Kesztyűgyárban

Interaktív kiállítás általános és középiskolásoknak

2015. február 06. péntek

Fizikai interaktív kiállítást rendeztek be február 2. és 6. között a Kesztyűgyár Közösségi Házban általános és középiskolásoknak. A természet törvényeit jelenítették meg szokatlan, látványos módon, amire az iskolában nem mindig van lehetőség.

Ottjártunkkor a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola elsősei és másodikosai járták végig a kiállítást. A gyerekek nagy élvezettel próbálták ki a különböző tárgyakat, ismerkedtek meg a fizikai jelenségekkel, kísérletekkel. Népszerű volt a villámgömb, a légágyú, a lebegő mágnes, az óriás kaleidoszkóp vagy épp a boszorkányseprű.

„Nagyon tetszik a kicsiknek a kiállítás, ami gyerekközpontú, sok mindent kipróbálhatnak, megtapasztalhatnak. Bár nekik még nincs fizikaórájuk, játékosan már elkezdhetik felfedezni a természetet” – mondta a Józsefváros újságnak Bózsó-Andrássy Dalma tanító.

„A Játékos tudomány kiállítás szervezői kerestek meg minket, mi pedig remek lehetőséget láttunk egy ilyen bemutatóban. Felkerestük a kerület összes általános iskoláját és középiskoláját és felajánlottuk nekik, hogy ingyen megtekinthetik a kiállítást. Minden egyes feladat, elem mellett van egy jól érthető útmutató, illetve azt is elolvashatják a gyerekek, hogy mi a jelenségek magyarázata. Nagyon játékos a kiállítás, a legkisebbek és a legnagyobbak is tudják élvezni” – tájékoztatta lapunkat Varga Zita, a Kesztyűgyár Közösségi Ház gyermekprogramjainak szakmai vezetője.

A kiállítás kapcsolódik a Nemzeti Alaptantervhez, és öt egységre különül: a gyerekek megismerkedhetnek az érdekes fizikai jelenségeket (gravitáció, elektromosság) játékosan bemutató eszközökkel, az ügyességet, koncentrációt próbára tevő eszközökkel, az illúziókkal, a logikai játékokkal, ördöglakatokkal, és olyan egyszerű kísérlettekkel is, amiket aztán otthon is kipróbálhatnak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben