Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Felújított udvar és belső terek

Önkormányzati segítséggel újult meg a Gyulai Pál utca 1-es számú ház

2015. március 24. kedd

Régóta készülnek a felújítási munkákra a Rákóczi út és a Gyulai Pál utca sarkán található ötemeletes társasház lakói. A megújuláshoz pályázat útján az önkormányzat 22 millió forinttal járult hozzá, ami a költségek felét fedezte.

Sok apróság tesz ki egy nagy változást – gondolhatnánk a Gyulai Pál utca 1-es számú ház belső tereit járva, hiszen sok minden változott itt, természetesen előnyére. A ház nagyságánál fogva két belső udvarral is rendelkezik, melyeken közösségi tereket alakítottak ki.

A felújítás előtt ilyen volt az udvar

Pihenésre, beszélgetésre alkalmas padokkal körülvett virágágyások kerültek kialakításra, biciklitárolókat állítottak fel és felújították a járóburkolatot is. Mindezek mellett rendbe hozták a függőfolyosók aljzatát és burkolatát, kijavították és lefestették a kovácsoltvas korlátot, helyreállították és lefestették a belső homlokzatokat. De a kapualjak is újra régi pompájukban ragyognak, és új postaládákat is kapott a társasház, valamint megújult a homlokzat is az első emeleti oszlopsorig.

Egry Attila alpolgármester és Szilágyi Demeter képviselő adta át a megszépült udvart

Szilágyi Demeter a Palotanegyed egyik önkormányzati képviselője elmondta, hogy a 44 milliós beruházást, pályázat útján, a költségek felével támogatta az önkormányzat. Örömét fejezte ki, hogy – ha közvetetten is – egy kicsit viszonozni tudták azt a kedvességet és jóindulatot, amivel a ház lakói fogadták azt a kezdeményezést, hogy termelői piacot tartsanak szombatonként a ház Gyulai Pál utca felőli részén.

A lakók régóta takarékoskodtak a felújításra

Virga Erzsébet közös képviselő elmondta, hogy nagyon boldogok a felújítások miatt, régóta takarékoskodott a társasház, hogy ki tudják fizetni az önrészt, de az eredményt látva megérte. Sőt, már most azt tervezgetik, hogy nem hagyják abba a felújítást ebben a szakaszban, hanem folytatják a hátsó lépcsőházak és az átjárók korszerűsítésével.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben