Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fenntarthatóság és környezeti nevelés

Ökoiskola lett a Molnár

2015. március 25. szerda

A Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tavaly ősszel beadott pályázata sikeresnek bizonyult, elnyerte az Ökoiskola címet. Ez azoknak a nevelési, oktatási intézményeknek az elismerése, amelyek az iskolai keretek között rendszerszerűen, intézményes megközelítésben foglalkoznak a fenntarthatóságra neveléssel, környezettudatossággal, egészségneveléssel.

A Somogyi Béla utcai tanintézményben néhány éve az iskola életébe fokozatosan, átgondoltan, a mindennapi tevékenységekbe ágyazva építik be a fenntarthatóság eszmeiségét a gyermekek, szülők és pedagógusok számára.

Sebestyén Réka tanárnő vezetésével kidolgozták és hozzáillesztették a pedagógiai programhoz az ökoiskolai munkatervet. A különböző tantárgyakat tanító kollégák összehangolták a környezeti nevelési tartalmakat és különböző projekteket valósítanak meg. Idén tavasszal például a levegő témakörét dolgozzák fel. Természetesen a „hagyományos” tevékenységek, mint a papírgyűjtés, a szelektív gyűjtés, az energiatakarékosság is része a programnak, és bevonnak a szülőket és külső civil szervezeteket is. Az iskola szép eredményt ért el a PontVelem használt elemgyűjtő versenyében. A gyermekek megismerhetik, megtanulhatják, hogy természeti környezetünket meg kell becsülnünk, óvnunk, hogy a jövő nemzedék számára is élhető legyen a Föld.

Az Ökoiskola elismerést elnyerő intézmény három esztendeig viselheti a címet és tagja lesz az ökoiskolák hálózatának. A Grundsuli igyekszik vállalásait az elkövetkezendő három év során megvalósítani, hogy utána megpályázhassa az Örökös Ökoiskola címet.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben