Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Különleges természetismereti verseny

Józsefvárosi diákokat látott vendégül a Természettudományi Múzeum

2015. március 27. péntek

Március 18-án színvonalas verseny zajlott a Józsefvárosban működő Magyar Természettudományi Múzeumban. Kerületünk öt általános iskolájából (Deák Diák, Losonci, Molnár, Németh, Vajda) negyven 5. és 6. osztályos tanuló versengett négyfős csapatokban, impozáns környezetben.

A tanulókat tíz állomás várta a különböző szinteken, a szervezők munkáját a múzeum alkalmazottai is segítették. A diákok nagyon élvezték a változatos feladatokat. Többek közt állatok lábnyomait, madarak hangjait, algákat kellett felismerniük. Kutakodtak a dinók tulajdonságai, és vízparthoz nem illő tárgyak után, és még sokféle, a múzeum kiállításain látható érdekességgel ismerkedhettek meg.

A verseny végén a Semsey teremben volt az eredményhirdetés, a nyertesek itt vehették át jutalmaikat. A múzeum minden tanulónak folyóiratot ajándékozott.

A szervezők, Fegyver Ilona tanárnő a Losonciból, és Schletterné Zsunics Erzsébet tanárnő, kerületi munkaközösség vezető a Molnár Ferenc iskolából, a diákok nevében is köszönetet mondtak a főigazgató úrnak és a múzeum valamennyi dolgozójának azért, hogy befogadták őket, és minden segítséget megadtak ahhoz, hogy egy ilyen nívós és különleges versenyen vehessenek részt a Józsefvárosi diákok.

Fotó: Magyar Természettudományi Múzeum Facebook-oldala

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben