Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Energetikai korszerűsítések

Új nyílászárók, hőszigetelés több óvodában és a hivatalban

2015. március 31. kedd

100 millió forint támogatást nyert Józsefváros önkormányzata három óvoda és a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítésére. A fejlesztés során kicserélik a nyílászárókat, a radiátorokat hőfokszabályzókkal látják el, több épület külső homlokzatát is hőszigetelik. A teljes beruházás több mint 115 millió forintból valósul meg.

Megkezdődött a Szűz utcai Százszorszép, a Tolnai utcai Napraforgó és a Csobánc utcai Várunk Rád Napközi Otthonos Óvoda, valamint a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése, amelyre az Új Széchenyi Terv keretében 100 millió forint támogatást nyert Józsefváros önkormányzata. A négy épület közül a Százszorszép óvoda melléképületének felújítása már elkészült, a régi ablakokat új, energetikai szempontból korszerű nyílászárókra cserélték.

Nagyon örülünk az új ablakoknak, a kollégák is lelkesek, a hétvégén közösen takarítottunk, hogy a kivitelező hétfőn zökkenőmentesen elkezdhesse a főépület szigetelését – mesélte az óvodavezető a beruházás bejárásakor. Csabainé Lampert Ágnes kérdésünkre válaszolva elmondta: mivel a munkálatok idejére az óvoda nem zár be, ezért a gyerekekkel többet járnak kirándulni és a környező játszótereket is gyakrabban keresik fel.

  

A Szűz utcai intézményen kívül a másik két óvodában is kicserélik a nyílászárókat, továbbá az egyes csoportszobákba úgynevezett termosztatikus radiátorszelepeket szerelnek fel, melyekkel helyiségenként tudják szabályozni a fűtőtestek teljesítményét. A Csobánc utcai intézményen kívül mindkét óvoda és a hivatal épületének homlokzatát is hőszigetelik.   

A helyszíni bejáráson részt vett dr. Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere és a környék önkormányzati képviselője, Balogh István Szilveszter is. Az alpolgármester elmondta: a fejlesztésben résztvevő épületek energiahatékonyság szempontjából az úgynevezett „E” és „F”, vagyis a korszerűtlen kategóriába tartoznak.

A beruházásnak köszönhetően azonban „B” vagy „C” kategóriába kerülnek, ami azt jelenti, hogy jelentősen csökkenni fog ezeknek az épületeknek a rezsije – szögezte le Sára Botond. Az alpolgármester hangsúlyozta: „a kerület vezetésének kiemelt célja, hogy a város üzemeltetése és az intézményrendszer működése minél hatékonyabb és fenntarthatóbb legyen, ez a beruházás ezt a célkitűzést segíti”.

A három óvoda és a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése összesen több mint 115 millió forintból valósul meg.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben