Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bolgár látogatás

Kíváncsiak a magyar önkormányzati rendszerre

2015. április 02. csütörtök

Testvérvárosunk, a bolgár Szozopol és a Bolgár Köztársaság Nemzeti Önkormányzati Képviselő-testületi Elnökök Társulásának tagjai látogattak kerületünkbe, hogy Józsefvárosban ismerkedjenek a magyar önkormányzati rendszerrel.

A polgármesteri hivatalban Egry Attila alpolgármester fogadta a népes bolgár küldöttséget, akik a magyar és azon belül a józsefvárosi önkormányzati rendszerrel és annak működésével kívántak megismerkedni.

A fesztelen hangulatú beszélgetésen részt vett Soós György, a Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság elnöke, Zentai Oszkár, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke, valamint Szilágyi Demeter, Ferencz Orsolya és Dudás Istvánné önkormányzati képviselők is.

A bolgár delegációban polgármesterek, Képviselő-testületi elnökök és önkormányzati képviselők foglaltak helyet és érdeklődve hallgatták, hogy hogyan is működik egy magyar önkormányzat, hiszen a bolgár szisztéma jelentősen eltér a miénktől.

Bulgáriában, egy önkormányzatban élesebben elválik a végrehajtó és döntéshozói hatalom. Míg előbbit a polgármester gyakorolja, utóbbit a képviselő-testületi elnök vezetésével az önkormányzati képviselők. A józsefvárosi önkormányzat működésébe Szilágyi Demeter avatta be a delegáció tagjait, a helyi adózásról Egry Attila adott tájékoztatást, míg a kerületi drogstratégiát Ferencz Orsolya osztotta meg a küldöttséggel. 

A beszélgetés végén a bolgár delegáció vezetője, Kraszimira Ivanova Germanova, a szozopoli képviselő-testület elnöke nyújtotta át ajándékaikat Egry Attilának, majd állófogadás keretében az alpolgármester és a képviselők kötetlen beszélgetésekben válaszoltak a további felmerülő kérdésekre.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben