Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az utolsó állomás Lengyelország volt

Lezárult a grundsulisok Világörökség-projektje

2015. június 15. hétfő

Lezárult a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Comenius-Világörökség projektje, aminek során több ezer kilométert tettek meg és 33 helyszínre utaztak el.

A Somogyi Béla utcai tanintézmény projektjének utolsó állomása Lengyelország volt. A grundsulisok csodálatos vidéket jártak be, rengeteg új barátot szereztek, iskolát és órákat látogattak, felléptek a show-műsorban is.

Lakatosné Antoni Veronika projektkoordinátor a Józsefváros újságnak elmondta, az előkészítő munka már 2012 őszén elindult az iskolában. 2013 tavaszán derült ki, hogy pályázatukat jóváhagyták az Európai Unió Comenius iskolai együttműködések nemzetközi pályázata keretében. A projekt, “Világörökség” címmel, 2013. szeptember 1-jével indult és 2015. június 30-án zárul.

„Bátran állítom, hogy több ezer kilométert tettünk meg, lenyűgöző helyeket fedeztünk fel. Legalább 1000 embert vontunk be a projektbe, elsősorban tanulókat és tanárokat, de természetesen nagyon sok szülőt, segítőt is. 33 mobilitást valósítottunk meg a két év alatt a kötelező 24 helyett, az utazók 80 százaléka életében először ült repülőgépen. A projekt sikeressége köszönhető volt a koordinátorok áldozatkész munkájának, a polgármesteri hivatalok maximális támogatásának, az iskolaigazgatók szervezésének, a tanárok és diákok lelkesedésének, találékonyságának, és a szülők együttműködésének. Felejthetetlen élmény volt ez a projekt, köszönjük a mögöttünk álló csapatnak és a partner koordinátoroknak, akik mindig támogattak és segítettek minket” – mondta a tanárnő.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben