Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az önkormányzat segít a bajba jutottakon

1 millió forinttal támogatja a kárpátaljai Gát települést

2015. június 24. szerda

Kerületünk önkormányzata mindig nagy figyelmet fordít a bajbajutottak megsegítésére, és nem csak helyi, hanem országosan szinten is. Sőt, most határon túliaknak nyújt 1 millió forintos támogatást.

Józsefváros önkormányzata is tisztában van a szomszédunkban kialakult helyzettel, és lehetőségeihez mérten segít is a bajba jutottakon. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen Kocsis Máté polgármester, Sántha Péterné alpolgármester és Kaiser József képviselő előterjesztésére 1 millió forintot szavaztak meg Gát rászorulóinak megmentésére.

Kerületünk vezetése eddig már három alkalommal nyújtott segítséget a kárpátaljai színmagyar településnek, Gátnak, amely egy 12 évfolyamos iskolát is működtet. Józsefváros önkormányzata támogatta már az iskolát – többek között – eszközökkel (táblák, padok, nyomtató), építőanyaggal a felújításokhoz, illetve teljesen felszerelték a fizika és kémia szertárakat, de vittek már ruhákat, könyveket is. A mostani 1 millió forint egy gyorssegély, amelynek célba juttatásában a Kárpátalján működő „KOLIBRI” Megyei Jótékonysági Alapítvány segít majd, hogy az a rászorulókhoz kerüljön. Ebből lesz tűzifa, tartós élelmiszer és ruhaosztás is, de lesznek, akik anyagi segítségben részesülnek. A szociálisan rászorulókon kívül támogatást kapnak például azok a családok is, melyeknek férfi tagjai a fronton harcolnak. A gáti polgármester meghívására, a nyár folyamán, Kaiser József vezetésével önkormányzati képviselőink egy csoportja látogatja meg a települést, hogy felmérje, miben tudnának még segíteni.

Önkormányzatunk mindig is együttérző volt a vészhelyzetek miatt bajba jutott családokkal, emberekkel. Öt éve a vörösiszap katasztrófa áldozatainak nyújtott 1 millió forintos támogatást. A 2013-as nagy dunai árvíz károsultjainak 5,6 millió forintot ajánlott fel a városvezetés, de nem kell ennyire visszamenni az időben, hiszen az idei brókerbotrány miatt bajba jutott településeket is támogatta a kerület egymillió forinttal.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben