Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Új nyílászárók a Várunk Rád oviban

Tovább szépülnek óvodáink

2015. június 30. kedd

Ezekben a hetekben zajlik három kerületi óvoda és a Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése. A Csobánc utcai óvodában a munkák le is zárultak: 30 darab új, korszerű nyílászárót és 30 darab termosztatikus radiátorszelepet szereltek be, amellyel a fűtési rendszer vált szabályozhatóvá. Sára Botond alpolgármester az átadást követő bejáráson elmondta, a beruházásnak köszönhetően jelentősen csökken az intézmény energiafogyasztása, a megtakarítást az óvodák további fejlesztésére fordítja az önkormányzat.

Két hónap alatt készült el a Várunk Rád Napközi Otthonos Óvoda fejlesztése, a kisebb javításokkal a múlt héten végeztek a szakemberek – meséli a Csobánc utcai óvoda vezetője. Juhász Andrea elmondta, hogy a szülők segítő hozzáállására is szükség volt ahhoz, hogy az óvodai élet zavartalanul folyhasson: amely család megtehette, kora délután hazavitte gyermekét, így a munkálatok gyorsabban haladhattak.

A Várunk Rád Óvodában az energetikai fejlesztésnek köszönhetően 30 darab elavult helyére került új, műanyag, jó szigetelőképességű nyílászáró, mind az utcai, mind az udvari homlokzaton. 30 darab termosztatikus radiátorszelepet is beszereltek, amellyel a fűtési rendszer vált szabályozhatóvá. A négy millió forintos beruházás 85 százalékát uniós támogatás fedezi.

További felújítások

Sára Botond elmondta, hogy szeptemberig valamennyi kerületi óvodában további felújítások lesznek az intézmények igényeinek megfelelően, a képviselő-testület 80 millió forintot szavazott meg a munkálatokra.

További fejlesztések, csinosítások így a Csobánc utcában is várhatók, amelyhez már meg is történtek az előkészületek. A Várunk Rád Óvodában július 17-éig lesz gyerekzsivajtól hangos az udvar, utána indulnak az újabb munkálatok. Az alpolgármester elmondta, hogy a szeptemberi nyitásig felújítják az emeleti mosdót, teljes festés-mázolás lesz az intézményben, az udvari szín tetejének rendbe hozatalára és a mosó-szárító helyiség csempézésére, festésére is sor kerül.

115 millió forint energetikai fejlesztésre

Csaknem 100 millió forintos támogatást nyert Józsefváros önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjának „Épületenergetikai fejlesztések és a közvilágítás energiatakarékos átalakítása” című pályázati felhívásának keretén belül. A beruházások összköltsége meghaladja a 115 millió forintot, amelyből három kerületi óvoda – a Várunk Rád mellett a Napraforgó és a Százszorszép – valamint a Polgármesteri Hivatal válik energiatakarékosabbá.

További pályázati lehetőségek

A képviselő-testület júniusi döntése értelmében az önkormányzat további támogatásokra pályázik, melyből két háziorvosi rendelőben, a Hungária körúton és a Szigony utcában találhatóban végeznének el energetikai korszerűsítéseket, projektenként 150 millió forintból. Emellett, a kerület vezetése középületek felújítására is pályázatot nyújt be, az értékhatár itt is 150 millió forint. Ebből az összegből óvodák, bölcsődék újulnának meg – már vizsgálják mely épületeknél indokolt a fejlesztés. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben