Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Virágosabb lett a Népszínház utca

Már a Vay Ádám utcáig tart a virágtartó oszlopok sora

2015. július 17. péntek

Újabb virágtartó kandelábereket helyezett ki Józsefváros önkormányzata a Népszínház utcába. A 23 új, muskátlikkal teli oszlop a II. János Pál pápa téri villamosmegálló és a Vay Ádám utca közötti járdaszakaszt díszíti. Az önkormányzat célja, hogy a virágtartó kandeláberek sora egészen a Teleki térig szegélyezze a Népszínház utcát.

Tavaly, a nyár elején kerültek ki az első virágtartó kandeláberek a Népszínház utcába. Az önkormányzat akkor azért döntött a zöld színű oszlopok mellett, mert a Blaha Lujza tér és a Teleki tér közötti járdaszakaszon nem lehet fasort telepíteni. A környék önkormányzati képviselője, Dudás Istvánné akkor azt mondta: az itt lakók azt szeretnék, ha a Népszínház utca visszakapná régi hangulatát. „A virágtartó oszlopok és a muskátlik kihelyezésével egy újabb lépést tettünk efelé” – mondta a képviselő.

Nagyon pozitív visszajelzéseket adtak a környék lakói, ezért fontosnak tartottuk, hogy folytassuk a fejlesztést – mondta Zentai Oszkár, a Népszínház utca és környékének képviselője. Hozzátette: a most kihelyezett 23 virágtartó kandeláber a II. János Pál pápa téri villamosmegállótól a Vay Ádám utca kereszteződéséig díszíti a közteret. „A cél az, hogy a virágtartó oszlopok sora egészen a Teleki térig szegélyezze az utca páros oldalát” – szögezte le a képviselő.

A muskátlikat a Józsefvárosi Városüzemeltetési Igazgatóság munkatársai locsolják hetente kétszer, de ha kánikula van, akkor hétvégén is megöntözik a virágokat.     

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben