Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Nő a fűtéshatékonyság

Százmilliós energiahatékonysági fejlesztés Józsefvárosban

2015. október 07. szerda

A Józsefvárosi Önkormányzat közel 100 millió forintos európai uniós támogatással, összesen több mint 115 millió forintos energiahatékonysági fejlesztést hajtott végre. Három kerületi óvodában és a Polgármesteri Hivatalban kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési rendszert és az épületek külső hőszigetelését is elvégezték.

Az energetikai korszerűsítés kivitelezési munkálatai 2015 tavaszán kezdődtek meg a három önkormányzati fenntartású óvodában (Napraforgó Napközi Otthonos Óvoda, Százszorszép Napközi Otthonos Óvoda, Várunk Rád Napközi Otthonos Óvoda), illetve a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal épületében. Ennek keretében a régi, elavult nyílászárókat új, jó szigetelő képességű nyílászárókra cserélték le mind a négy intézményben. 

A Napraforgó és a Százszorszép Óvoda, valamint a Polgármesteri Hivatal belső udvara külső homlokzati hőszigetelést is kapott. Az óvodákban hőérzékelős radiátorszelepeket szereltek fel, mellyel az egyes helyiségek fűtési rendszere és a fűtőtestek teljesítménye is szabályozhatóvá vált.

Mérséklődik az energiafogyasztás

A fejlesztések eredményeként várhatóan csökken a kazánok szén-dioxid kibocsátása, nő a fűtéshatékonyság és mérséklődik az energiafogyasztás, vagyis a környezetkímélőbb energiafelhasználás mellett csökkennek az épületek rezsi-, illetve fenntartási költségei is. 

Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjának „Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás energiatakarékos átalakítása” című pályázati felhívásának keretén belül a KEOP-5.5.0/A/12-2013-0122 azonosítószámú „Energiaracionalizálás Józsefvárosban” című projekt 2014.02.17. és 2015.08.31. között az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben