Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Sikeres látogatás

Bolgár pedagógusok jártak kerületünkben

2015. október 09. péntek

Nemzetközi együttműködés keretében érkezett hazánkba egy pedagógusokból álló bolgár küldöttség, akik ellátogattak a Somogyi Béla utcában található Mesepalota Tagóvodába, illetve a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába is. A külföldi szakemberek elégedetten konstatálták a Józsefvárosban folyó oktatás fejlődését.

Bulgáriában, a Dunamenti Önkormányzatok Társulása „Tengeri Akadémia 2020” címen nyert támogatást arra, hogy fejleszthessék közoktatásukat. Pozitív példák felkutatása, illetve a jó gyakorlatok elsajátítása érdekében érkeztek Józsefvárosba a külföldi pedagógusok.

Antoaneta Pejcseva, a Kjusztendil Regionális Szakfelügyelőség középiskolai oktatás szakértője szerint a Mesepalota Óvoda egy nagyon jól felszerelt oktatási intézmény. „Nagyon sok képességfejlesztő játék, és segédeszköz teszi lehetővé a gyermekek gyors és biztos fejlődését” – tette hozzá a bolgár szakember.

Tarbáné Kerekes Ágnes, a Mesepalota Tagóvoda vezetője elmondta: nagyon fontos megmutatni a világnak, hogy az intézményben hogyan nevelik, fejlesztik a gyermekeket. „Az önkormányzat nagymértékben támogatja a munkánkat, és mi jó gazda módjára mindent megteszünk az óvodáskorúak érdekében, a szülők legnagyobb megelégedésére” – fűzte hozzá a vezető. 

Tanosné Horváth Márta, a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója emlékeztetett, hogy egy várnai iskolával már kiváló kapcsolatot tudtak létesíteni. Az oktatási módszerek bemutatása, a tanulmányi utak, illetve a diákcsereprogramok nagy segítséget nyújtanak a fejlődésben, és a további együttműködésben – jelentette ki az igazgatónő. 

A bolgár delegációban voltak óvoda- és iskolai pedagógusok, illetve oktatási szakfelügyelők. A körülbelül 40 tagú csoport elégedetten távozott a két intézményből.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben