Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közlekedik a család

Projektnap a Molnárban

2015. október 13. kedd

Ebben a tanévben a közlekedés, a közlekedéssel összefüggő balesetek megelőzése és az elsősegély nyújtási ismeretek kerültek fókuszba a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola projektnapján.

A rendezvényt az elsősegélynyújtó szakkörös diákok nyitották meg, bemutatva, hogyan kell helyesen cselekedni közúti balesetek esetén. Biciklis balesetet szimuláltak, majd ellátták a „sérülteket”, mentőt hívtak az esethez. 

Az elsősegélynyújtási ismereteket ezután a diákok és szülők együtt gyakorolhatták. Mit tegyünk, ha valaki eszméletlen? Mit csináljunk, ha már nem lélegzik? Hogyan kell mentőt hívni? Ilyen és ehhez hasonló szituációkban próbálhatták ki magukat a vállalkozó szelleműek.

A kerékpáros ügyességi pályát, valamint a tavalyi évben elnyert eszközök segítségével, a valós közlekedési helyzeteket imitáló közlekedési pályát az udvaron alakították ki. „A szülők és gyermekeik felváltva játszottak el gyalogos, biciklis, rolleres szerepeket, betartva a KRESZ-szabályokat, ami nem is volt mindig egyszerű” – mondta lapunknak Tanosné Horváth Márta igazgató.

Népszerűnek bizonyult a „részegszemüveg”: ennek használatával kellett bóják között közlekedni. A diákok megtapasztalták, hogy a „részegség” milyen komoly veszélyeket rejt magában. Az igazgatónő hozzátette, a családi délutánra sokan látogattak el, hasznos és érdekes órákat töltöttek el együtt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben