Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A Sport Legyen a Tied!

A mozgást népszerűsítik a Molnár Ferenc Általános Iskolában

2015. november 10. kedd

A Sport Legyen a Tied! program keretében több sportág is bemutatkozott a Molnár Ferenc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, az intézmény pedig számos új sporteszközt kapott. Zentai Oszkár, a józsefvárosi Emberi Erőforrás Bizottság elnöke kijelentette, hogy az önkormányzat egy egészségesebb Józsefváros érdekében támogatja a közösségi sportolást.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága támogatásával és a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) szakmai megvalósításával indult el a program, amelynek célja, hogy elősegítse a sport beépülését a gyerekek mindennapjaiba.  Ennek érdekében sportági bemutatókon vehettek részt az iskolások, az intézmény pedig új sporteszközöket – többek között pingpongasztalokat, kosárlabdákat és adogatógépet – kapott.

Tanosné Horváth Márta igazgató beszédében köszönetet mondott a Minisztériumnak és a Szövetségnek a munkáért, továbbá hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a meglévő pingpongasztalok mellé új, jobb minőségűeket is kaptak, hiszen az iskola asztalitenisz csapata tavaly megnyerte a budapesti bajnokságot.

Fontos a közösség

Ti vagytok a nap főszereplői – mondta Zentai Oszkár beszédében a gyermekeknek. Kiemelte, hogy a józsefvárosiak számára eddig is érték volt a közösség, és bízik benne, hogy a kicsik ezentúl a sport iránt elkötelezettek közösségét is gyarapítani fogják. Reméli, hogy ezt a lehetőséget kihasználva minden gyermek megtalálja a maga sportját. 

Máthé Vivien, az MDSZ osztályvezetője lapunknak elmondta, hogy a program három pillérből áll. Az első egy nagyvárosokban megrendezésre kerülő programsorozat, ahol 18-20 sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők. A második iskolai színtéren valósul meg, ennek során az intézményekben bemutatókat tartanak, míg a harmadik pillér keretében – 500 millió forintos kormányzati támogatással – a sportági szakszövetségek juttatnak el sporteszközöket az intézményeknek. 

A rendezvény megnyitója után az iskolások több sportágban is kipróbálhatták magukat Pázsy Ferenc, a Központi Sport Iskola képviselője, Gartner Sándor, a Józsefvárosi Diák Sport Egyesület judoedzője és Farkas Ádám kosárlabdaedző vezetésével, a Józsefvárosi Kosárlabada Club képviseletében.

Csatlakozott hozzájuk Zentai Oszkár is, aki ütőt ragadott és beállt a pingpongasztal mellé.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben