Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A rendőrség munkája gyerekszemmel

Díjazták a rajzpályázat legjobb munkáit

2015. november 27. péntek

Gyermekrajzpályázatot hirdetett a VIII. kerületi Rendőrkapitányság óvodások és általános iskolások részére, „A rendőrség munkája gyerekszemmel” címmel. A több tucatnyi pályamű közül a legjobbak készítőit ajándékcsomaggal jutalmazták, amelyet Molnár Gábor józsefvárosi rendőrkapitány adott át. A beérkezett gyerekrajzok bekeretezve a Víg utcai Rendőrkapitányság épületében a folyosók falait díszítik.

Hagyományteremtő jelleggel idén először hirdetett rajzpályázatot a józsefvárosi rendőrség óvodások és alsó tagozatos iskolások részére. A pályaművekből kiderült, hogyan látják a gyerekek a rendőrséget. A felhívásra rengeteg rajz érkezett a rendőrkapitányságra, amelyek közül intézményenként az első három helyezettet díjazták.

A vizuális nevelésre nagy hangsúlyt fektető Baross utcai Gyerek-Virág tagóvodából az első három helyezett Kecskeméti Leminh Trang, Suták Enikő - aki betegsége miatt nem tudott jelen lenni - és Birszki Vivien lettek.

A Szűz utcai Százszorszép tagóvodában Lenkei Petra, Bács Dániel Dávid és Pacz Ágoston léphettek a képzeletbeli dobogóra.

A Somogyi Béla utcai Molnár Ferenc általános iskolából számos kiemelkedő munka érkezett a pályázatra, így ott megosztott első helyezést kapott Kovács Petra valamint Muzsai Bernadett. A második és harmadik helyezett Petruska Dominik és Markó Laura lett. 

A helyezettek Molnár Gábor józsefvárosi rendőrkapitánytól átvehették az íróeszközt, játékot, láthatósági mellényt, karkötőt és írószert tartalmazó ajándékcsomagot, az első helyezettek pedig fődíjként egy bukósisakot is kaptak. A bekeretezett rajzok a VIII. kerületi Rendőrkapitányság épületében a folyosók falait teszik szebbé.          

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben