Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Félmilliós támogatás a józsefvárosi egyesületnek

Alapvető felszereléseket kaptak az önkéntes tűzoltók

2016. január 28. csütörtök

Három éve alakult a Józsefvárosi Közbiztonsági Polgárőrség és Katasztrófavédelmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amely eddig támogató tevékenységgel segítette a hivatásos tűzoltók munkáját. A szervezet sikeresen pályázott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz, amelynek köszönhetően 500 ezer forint értékű, alapvető felszerelést vehettek át január 27-én a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dologház utcai laktanyájában.

Többek között porral oltót, habbal oltót, sugárcsöveket, tömlőket és más alapvető felszereléseket vehettek át félmillió forint értékben a Józsefvárosi Közbiztonsági Polgárőrség és Katasztrófavédelmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviselői – más önkéntes egyesületek mellett – Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredestől. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese január 27-én, az eszközök átadásakor kiemelte: remélhetőleg ezeket a felszereléseket balesetmentesen, és a célnak megfelelően tudják felhasználni, annak érdekében, hogy egymás munkáját segíthessük.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek különböző kategóriákba vannak besorolva. Mint azt Kaiser Józseftől, a kerületi egyesület vezetőjétől megtudtuk, a józsefvárosi önkéntesek jelenleg a hármas kategóriában vannak: egy-egy katasztrófahelyzetnél a hivatásos tűzoltóknak forgalomzárással, háttérmunkákkal tudnak segíteni, valamint katasztrófa-megelőzési ismeretterjesztést folytathatnak, és hagyományőrző feladatokat láthatnak el. 

„Szeretnénk a pályázaton nyert eszközökkel felszerelni a tavaly ősszel kapott 9 személyes kisbuszunkat, így a káreseményeknél nagyobb mértékben segíthetünk a hivatásos tűzoltóknak, mint például a víz felderítésében és eljuttatásában a tűz közelébe, vagy a kár elhárításában” – mondta el kérdésünkre Kaiser József. Majd hozzátette: a további képzéseken való részvétellel a céljuk az, hogy előbb vonuló, majd akár önállóan beavatkozó egység váljon belőlük. 

A szervezet sikeres fenntartásához azonban elengedhetetlen, hogy tapasztalattal rendelkezők is erősítsék a csapatukat, ezért várják azon kerületiek jelentkezését is, akik már dolgoztak tűzoltóként, és szabad idejükben részt vennének a szervezet működésében.   

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben