Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A gyermekek a Pál utcai fiúk „bőrébe bújhattak”

Molnár-napok a Grundsuliban

2016. április 12. kedd

Március végén rendezték a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola hagyományos rendezvényét, a Molnár Ferenc-napokat. Idén is megemlékeztek az iskola névadójáról, a gyerekek ebben az időszakban maguk is „Pál utcai fiúk” lehettek.

A Múzeumkert egy napra grunddá változott és sok izgalmas játéknak, vetélkedőnek adott otthont. Az alsósok játszva ismerkedtek meg a regény szereplőivel, helyszíneivel és a korabeli gyermekjátékokkal. A nagyobbak rejtvényeket oldottak meg e témában.

Szintén hagyomány a Grundsuliban, hogy a névadó felidézése mellett a programok egy központi témára épülnek. Ebben az évben a fény kapta ezt a kiemelt szerepet: az iskola plakátján a Naprendszert jelenítették meg, melyben minden gyermeket egy, a nevével ellátott csillag szimbolizált. Ezen kívül is sok érdekességet tapasztalhattak meg a diákok: az iskola galériájában kiállítást szerveztek a gyermekek fekete-fehér rajzaiból, melyek UV-fényben nyertek új megvilágítást. A Fényszínház csapata lézerbemutatóval, és érdekes, interaktív kísérletekkel kápráztatta el a kicsiket, délutánonként pedig ismeretterjesztő film segítette a fénnyel kapcsolatos tudás elmélyítését.

A Molnár suliban kiemelten fontos a projektmódszer: a gyerekek együttes munkája révén filmszalagszerű képekben jelenítették meg a Pál utcai fiúk fontosabb mozzanatait, a hét folyamán készült ablakdíszek pedig szintén az ők – és tanítóik ­– kreativitását tükrözik. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben