Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Folytatódik a zöldítés Józsefvárosban

Virágba borult a Mátyás tér

2016. május 27. péntek

A Józsefvárosi Magdolna Negyed Egyesület (JóMa) egy éve kezdte virágültetési akcióját, amelyben mindig egyre többen vesznek részt. Az egyesület ezúttal a Mátyás teret varázsolta szebbé virágokkal és bokrokkal. A kezdeményezéshez a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium tanulói, valamint Balogh István Szilveszter önkormányzati képviselő is csatlakozott.

Május 26-án 190 darab kakastaréj virággal és 25 darab borbolya bokorral lett gazdagabb a Mátyás tér. A Lakatos iskola diákjai lelkesen és fegyelmezetten szorgoskodtak a téren. A tanulók korábban is részt vettek az ültetési programban, ez az elfoglaltság jól illeszkedik az oktató-nevelő munkához - hangsúlyozta Kiss Imre, a Lakatos iskola napközis nevelője.

Az akció megszervezését és lebonyolítását a JóMa csoport látta el. Gaálné Madarász Anna, az egyesület elnöke lapunknak elmondta: hisznek abban, hogy a közösség megszervezhető és formálható, és a közösen végzett munkánál nincs semmi, ami jobban összekovácsolná az embereket. Ezt a célt szolgálja a mostani virágültetés is – tette hozzá.

A Józsefvárosi Önkormányzat részéről Balog István Szilveszter, a Magdolna negyed önkormányzati képviselője is kivette részét a kemény munkából. „Nagyon örülök, hogy van itt egy olyan közösség, amely fontosnak érzi, hogy tenniük kell a környezetükért. Az önkormányzat a saját kapacitásán belül mindent megtesz a jobb környezet megteremtéséért, de ehhez elengedhetetlen, hogy a lakók is együttműködőek legyenek, ennek jó példája ez a rendezvény.”

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben