Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Különleges írók találkozója a Füvészkertben

Bálint gazda és Telegdi Ágnes közös könyvbemutatója

2016. június 07. kedd

A kertészkedés szerelmeseinek ismerős lehet Bálint György neve, aki a természetet olyan ízzel mutatja be könyveiben, hogy az is megszereti a kertben végzett munkát, aki addig az urbanizáció híve volt. Telegdi Ágnes meseíró és természetfotós barátságos írásait pedig a kisebbek ismerik országszerte és nemzetközi szinten is. Kettejük találkozásából született meg a Csodálatos Állatok - Varázslatos Növények című gyermekkönyv, melyet június 6-án mutattak be és dedikáltak az érdeklődőknek a Füvészkertben.

A könyv a természet rejtett csodái közé kalauzolja olvasóját nyolc növény és nyolc állat bemutatásával. Különlegessége, hogy egyszerre több korosztálynak szól: Telegdi Ágnes írásai játékosabbak és mesésebbek, míg Gyuri Bácsi a tőle megszokott barátságos stílusban szólítja meg a jövő kis kertészeit.

Az ismeretterjesztő mű azért is számíthat kiemelt érdeklődésre, mert Bálint gazda számos korábbi munkája után most először szólítja meg a fiatalabb korosztályt. Mint mondta, a mai modern, civilizált világban felnövő gyerekeket közelebb kell hozni a természethez, meg kell velük szerettetni a növény és állatvilágot.

A kötet barátságos hangú történeteivel, madáretetési, madár megfigyelési tanácsaival, kertészkedési ötleteivel kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek olvasmány. A frissen megjelent kiadvány már megvásárolható a könyvesboltokban és az interneten.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben