Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Állami támogatásra pályázik az önkormányzat

Útfelújítások a Corvin negyedben

2016. június 28. kedd

Állami támogatást venne igénybe a Józsefvárosi Önkormányzat a Bókay János utca és a Szigony utca útfelületének, illetve a Práter utca járdáinak felújításához – erről döntött a képviselő-testület. A beruházáshoz szükséges forrást elkülönítették az önkormányzat idei költségvetésében, sikeres pályázati elbírálás esetén a fennmaradó összeget további fejlesztésekre lehet fordítani.

A Józsefvárosi Önkormányzat a Corvin Sétány Program részeként – a közterületi programok keretében – számos kapcsolódó út felújítását tervezi. Ide tartozik a Bókay János utca és a Szigony utca (Práter utca – Tömő utca közötti szakasza), illetve a Práter utca páratlan oldalán a járda felújítása, részben a kapcsolódó közműépítések végrehajtásával. A pályázat benyújtásával lehetőség nyílik arra, hogy az önkormányzat az érintett utcák rekonstrukciójához állami támogatást igényeljen. 

A kivitelezés becsült költsége bruttó 145,6 millió forint. Az állami támogatás maximális mértéke a fejlesztési költségek 65 százaléka lehet, azaz 94,6 millió forint. Mivel Józsefváros idei költségvetésében elkülönítették a fedezetet az útfelújításokra – sikeres pályázati elbírálás esetén – a fennmaradó forrást az önkormányzat egyéb fejlesztésekre fordíthatja. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben