Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Újabb elismerés kerületünknek

Józsefváros nyerte el a 2016. évi Települési Hild János-díjat

2016. július 14. csütörtök

A Magyar Urbanisztikai Társaság döntése alapján 2016-ban Józsefváros nyerte el a Települési Hild János-díjat. A szakmai kitüntetéssel azt a munkásságot ismerik el, amit a kerület hosszú időn át végzett a stratégiai településfejlesztés során.

Hild János-díj azon település önkormányzatának adományozható, amely az urbanisztikai szemlélet alapján, a helyi értékek megőrzésével esztétikus környezetalakítást, település vagy településrész színvonalas fejlesztését, a településfejlesztésben vagy üzemeltetésben, a környezeti értékek védelmében kifejtett közösségi részvételt valósít meg.

„Józsefváros számára ez a szakmai elismerés nagy megtiszteltetés. A korábban elnyert Idősbarát Önkormányzat-díj (2013), a Virágos Magyarországért-díj (2014), a Köztérmegújítási Nívódíjak (2015), a fogyatékkal élők megsegítéséért járó Befogadó magyar település-díj (2016), valamint a nemzetközi szaklapok egyre gyakoribb pozitív írásai mellett a lakossági visszajelzések is mind azt mutatják, hogy a Józsefváros Újjáépül Program meghozza a várt eredményeket. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik részt vesznek ebben a városépítő munkában és köszönjük a helyi lakosok türelmét és együttműködését is” – közölte Kocsis Máté polgármester. 

Józsefváros Önkormányzata folytatja a kerület megújítását, középpontban a társasházak felújításával, a következő nagy lépés pedig az Orczy negyed újjáépítésének megkezdése lesz.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben