Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fontos a szakszerű segítség

Molnáros elsősegélynyújtók az ország legjobbjai között

2016. szeptember 28. szerda

Az elsősegélynyújtás világnapján, szeptember 10-én Veszprémben versenyzett az ország 20 legjobb elsősegélynyújtó csapata: a megyei győztesek és a budapesti győztes csapat, amely ezúttal a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola volt.

A vetélkedőt Veszprém belvárosában rendezték meg. 20 állomáson, nagy melegben, életszerű, élethű szituációkban imitátorokat kellett elsősegélyben részesíteni: volt autóbaleset, melyet az epilepsziás rohamot kapott sofőr okozott, tömeges sérülés történt a színház próbatermében a leomló díszlet miatt, gördeszkás fiatal esett el az utcán. A váratlan helyzetekben gyorsan, szakszerűen kellett cselekedni. A gyermek kategóriában induló 20 csapat közül a Molnárosok a 11. helyet szerezték meg. 

Külön értékelték azt a feladatot, amikor az utcán sétálók közül kellett 10 perc alatt véradókat találni. Ez a Grundsulisoknak sikerült a legjobban, amiért egy torta lett a jutalmuk. A csapat tagjai voltak: Inotai Kitti, Horváth Diána, Kabai Krisztina, Kovács Szimonetta, Szabados Noémi, felkészítő tanár: Tanosné Horváth Márta.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben