Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Családi tradíció 1920 óta

Vecsési finomságok az Új Teleki téri Piacon

2016. november 08. kedd

Több évtizede árulja saját készítésű savanyúságait Reublné Majorosi Mária, de kínál zöldséget, gyümölcsöt és tojást is. Józsefvárosban mindenki ismeri Marika nénit, aki még senkinek nem okozott csalódást a termékeivel. A vecsési finomságokból minden pénteken és szombaton vásárolhatnak az Új Teleki téri Piacra kilátogatók.

Reublné Majorosi Mária családi tradícióként folytatja a savanyúságkészítést otthonában, Vecsésen. Nagymamája már 1920-ban kiszolgálta a Józsefvárosban élőket. „Közel száz éve készítjük, és áruljuk a savanyúságot itt, Józsefvárosban. Már a nagymamám is ezzel foglalkozott, majd az édesanyám, aki engem is megtanított a savanyúság elkészítésére. Én már 1977 óta járok a józsefvárosi piacra, azt mondhatom, hogy szinte minden kerületi lakos ismer engem.

Természetesen vannak törzsvásárlóim is, de az is biztos, hogy aki egyszer vásárol tőlem, visszatérő vevő lesz” – meséli Marika néni.  A házi készítésű csalamádénak, kovászos és csemege uborkának, céklának, savanyú káposztának és az erős, ecetes paprikának – állítják sokan – nincs párja a környéken, és mindez elérhető áron kapható.

Sólymári Tamásné több évtizede jár a piacra. „A gyermekem nagyon szereti a savanyúságot, szinte minden ételhez kéri. De nem hajlandó megenni mindegyiket, csak azt, amit Marika nénitől vásárolok. Nagyon ízletes, olcsó és ami a legfontosabb, egészséges” – hangsúlyozta az asszony.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben