Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A közlekedésbiztonságról gyermekszemmel

Díjazták a rendőrségi rajzpályázat legjobb munkáit

2017. január 13. péntek

Második alkalommal hirdetett gyermekrajzpályázatot a VIII. kerületi Rendőrkapitányság a kerületi óvodások illetve általános iskolák alsó tagozatos diákjai körében. A „Közlekedj szabályosan” című pályázatban a közlekedésbiztonságra helyezték a hangsúlyt. A több mint félszáz beérkezett mű közül első ízben, január 13-án az általános iskolások rajzait díjazták. Az első három helyezett mellett, ezúttal három különdíjat is kiosztottak. A jutalmakat Molnár Gábor alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya osztotta ki.

Várakozással teli izgalommal gyűltek össze a diákok a Víg utcai rendőrkapitányság tanácstermében. A gyerekeket és kísérőiket Molnár Gábor köszöntötte. „Örömteli, hogy a második alkalommal megrendezett pályázatra ismét számos gyermekrajz érkezett. Érződik a munkákon, hogy nagy odafigyeléssel és szeretettel készültek” – fogalmazott a rendőrkapitány, majd megköszönte a pedagógusoknak is, hogy inspirálták a gyerekeket. 

A rajzpályázaton különdíjat nyert Stéger Viktória, a Deák Diák Általános Iskola és Kóródi Alexa Tímea, a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola második osztályos tanulói, valamint Kóti Sándor a Németh László Általános Iskola elsős diákja. A harmadik helyezést a Lakatos Menyhért iskola harmadik osztályos tanulója nyerte, második Celikli Dilber Ecrin, a Losonci Téri Általános Iskola elsőse lett, míg a legszebbnek Fekete Jázmin, a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola harmadik osztályos tanulójának munkáját választották. 

A helyezettek Molnár Gábortól vehették át az íróeszközt, játékot, láthatósági mellényt, karkötőt és írószert tartalmazó ajándékcsomagot, az első helyezett pedig fődíjként egy bukósisakot is kapott. 

A díjazottak bekeretezett rajzai a józsefvárosi rendőrkapitányság épületében a folyosók falait díszítik.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben