Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ugyanannyi pénzért többet kaphatunk

A Teleki téri piacon is olcsóbb lett a baromfi

2017. január 19. csütörtök

A baromfihús és az étkezési tojás általános forgalmi adója 5 százalékra csökkent január elsejével: így nőhet a belföldi baromfihús- és tojásfogyasztás, egyben csökkenhet a szürke- és a feketegazdaság aránya. Az intézkedésnek köszönhetően az árak mérséklődése már a józsefvárosi Teleki téri piacon is érezhető.

Csiha László baromfihús-kereskedő már több mint tíz éve dolgozik a Teleki téri piacon, így jól ismeri a kerületben élőket. „Családi tradícióról beszélhetünk, hiszen nagybátyáim és édesapám is ezzel a tevékenységgel keresték meg a kenyérre valót. Sokat változott a világ, most nagy küzdelmet vívunk a multikkal, de igyekszünk versenyképes árakkal, és mindig friss áruval a vásárlóink kedvében járni.

Üzletünknek rendszeresen visszajáró törzsvásárlói vannak, akik közül jó néhányan más kerületekből is eljönnek hozzánk. A józsefvárosi lakosok körében a csirkeszárny, comb és mell a legnépszerűbb, de karácsonykor nagyon sok kacsa és pulyka is fogyott. A január elsején bekövetkezett áfacsökkentés hatására termékeink átlagosan száz forinttal lettek olcsóbbak, amely hatással van a vásárlói kedvre is. Remélem, hogy ez így is marad” – fűzte hozzá a kereskedő.

Molnár Károlyné több mint tíz éve ismeri Csiha László baromfi üzletét. „Már megszoktam, hogy idejárok, nemcsak a mindig friss és szép áru miatt, hiszen a kedves kiszolgálás is fontos nekem. Nálunk elképzelhetetlen a vasárnapi ebéd csirke nélkül, amit mindig itt vásárolok meg. Az áfacsökkentéssel valóban kevesebbet fizetek pár száz forinttal, de ez éves szinten válik jelentőssé” – hangsúlyozta az idős vásárló.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben