Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Huszonötezer négyzetméter, kétezer dolgozó

Átadták az ország legnagyobb kutatás-fejlesztési központját a Corvin Sétányon

2017. február 10. péntek

A Corvin Sétány legújabb tagjaként február 9-én átadták a Skypark névre keresztelt huszonötezer négyzetméteres, nyolcemeletes irodaházat. Az épületben az ország legnagyobb informatikai és telekommunikációs kutatás-fejlesztési (K+F) központja kap helyet, több mint kétezer dolgozóval.

A Corvin Sétány legújabb irodaházát az építtető Futureal technológiai és kutatás-fejlesztési igényekre tervezte. Az épületet egyetlen bérlő foglalja el, több mint kétezer alkalmazottal. Az irodaházat olyan környezetbarát megoldásokkal látták el, mint motorizált külsőárnyékoló-rendszer, elektromosautó-töltő, zöld tető, kerékpártároló, öltöző, zuhanyzó, illetve az energiatakarékos gépészeti rendszer. Az épület bejáratánál szoborral, szökőkúttal dísztett pihenőfelületeket alakítottak ki, valamint közel tízméteres platánfákat is telepítettek. 

Az épületet a nemzetközileg is elismert ZDA-Zoboki Építésziroda tervezte – mondta Tatár Tibor. A Futureal vezérigazgatója hozzátette: „a Skypark földszintjén étterem, kávézó és óvoda is helyet kapott, az épület emellett kétszintes lobbival, illetve az első emeleten található belső konferenciaközponttal is rendelkezik. A parkolási igényeket a mélygarázson kívül 169 férőhelyes parkolóház biztosítja.”

Mint azt Futó Gábor, a Futureal-csoport alapítója elmondta, a Skypark egy újabb mérföldköve annak a rehabilitációnak, amely a Corvin negyedet egyben tudásnegyeddé is változtatja. Terveik szerint a program az elkövetkező 3 évben lezárul, így a Corvin Sétány hamarosan megmutathatja végleges formáját.

Forrás: iroda.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben