Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Tetten érték a négy elkövetőt

Betörőket fogtak a józsefvárosi rendőrök

2017. március 20. hétfő

Összesen négy alkalommal tört be józsefvárosi és ferencvárosi lakásokba az a négy férfi, akiket a legutóbbi bűncselekményük elkövetése során tetten értek a VIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói. Az elkövetőket őrizetbe vették és indítványozták letartóztatásukat. A fotó illusztráció.

A nyomozók adatai szerint a 33 éves D. Ferenc rakamazi, a 22 éves H. István dombrádi, a 33 éves R. József tiszanagyfalui, valamint a 38 éves D. Gyula budapesti lakosok megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy február 11-e és március 17-e között négy esetben kíséreltek meg, illetve törtek be ferencvárosi és józsefvárosi lakásokba – olvasható a police.hu honlapon. Az elkövetők a betörések során készpénzt, arany ékszereket, órát, parfümöt és számítógépet vittek el, több mint 600.000 forint értékben. 

A négy férfit a nyomozók március 17-én este az Üllői úton éppen egy újabb betörés közben érték tetten. Elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd ruházatuk átvizsgálása során a rendőrök az utolsó betörésből származó készpénzt is lefoglalták.  

A nyomozók a gyanúsítottak lakásán házkutatást is tartottak, ahol tárgyi bizonyítási eszközöket, valamint a bűncselekmények elkövetéséhez használt két gépjárművet is lefoglaltak. A józsefvárosi rendőrök a gyanúsítottakat őrizetbe vették és indítványozták előzetes letartóztatásukat. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben