Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Nemzeti örökségünk nyomán

Grundsulisok a Felvidéken

2017. március 30. csütörtök

A Határtalanul! pályázat elnyerése után a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola hetedikes diákjai örömmel készültek a felvidéki kirándulásra, mely során a Rákócziak és a Szapolyaiak nyomában barangoltak.

Huszonöt tanuló, három kísérőtanárral indult útnak március 15-én, majd 17-én értek vissza Budapestre: kissé fáradtan, de csodálatos élményekkel gazdagodva. „Mindenki izgatottan várta, hogy láthassa Felvidéket. Rozsnyón meglátogattuk a Fábry Zoltán Alapiskolát, itt magyar gyerekekkel találkoztunk. Nagyon kedvesek voltak, még harapnivalót is készítettek nekünk.

Ezután Betlérre mentünk, hogy az Andrássy család vadászkastélyát és a hozzátartozó parkot nézzük meg. Este értünk Tátralomnicra, a szállásunkra. Másnap a bélai cseppkőbarlanghoz indultunk. Sokat kellett felfelé sétálnunk, míg elértük a barlang bejáratát, ahol nekivágtunk a hosszú lépcsősoroknak. A barlangon belül 700 lépcsőt küzdöttünk le, de csodás látvány tárult elénk” – számolt be élményeiről Végh Maja Kincső.

A Grundsuli diákja hozzátette: ellátogattak a szepesi várhoz is, végső állomás pedig Kassa volt, ahol főleg Rákóczi Ferenc nyomait kutatták: ellátogattak a sírjához és a Rodostói házba.

„Megkoszorúztuk Rákóczi és Márai szobrát, majd indultunk haza. Nagyon jól éreztük magunkat” – mesélte a kirándulásról a hetedikes tanuló.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben