Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Családi programokkal és koncertekkel ünnepeltek

Újranyitásának harmadik évfordulóját ünnepli a Teleki téri piac

2017. április 22. szombat

A Teleki téri piac újranyitásának harmadik évfordulóját ünnepelhetik idén a kerületiek. Józsefváros önkormányzata kizárólag saját forrásból építette fel az új Teleki téri piacot, ahol 2014 óta igényes környezetben és megfizethető árakon vásárolhatnak a kerület polgárai és az idelátogatók. Az újranyitás harmadik évfordulója alkalmából vidám családi programok és koncertek várták a piacra látogató vásárlókat április 22-én.

Nem mindennapi élményben lehetett részük azoknak, akik április 22-én kilátogattak a megújult Teleki téri piacra. A vásárlók fülbemászó cigánymuzsika mellett válogathattak a szebbnél szebb portékák között.

„A kerületiek számára nagy jelentőséggel bír a piac megújulása” – hangsúlyozta Mach József. A piac vezetője lapunknak elmondta: a Teleki tér és környéke nagyon komoly kereskedelmi központ, a kerületi, környékbeli piacok közül a Teleki téri bonyolítja a legnagyobb forgalmat. „Hétköznap délben rengetegen jönnek ebédelni, hétvégén pedig számos háztartás a piacról tölti fel készleteit. Törekszünk rá, hogy még nagyobb forgalmat tudjunk generálni az árusainknak: eper vagy dinnyeszezon idején külön vásárt szoktunk tartani ezekből a gyümölcsökből” – tette hozzá Mach József.

A megújult Teleki téri piac 43 kereskedelmi egységet tartalmaz: húsos, zöldséges, gyümölcsös és savanyúságos stand mellett megtalálható lottózó, négy büfé és hamarosan már halat és vadhúst is lehet majd a piacon vásárolni. A friss és jó minőségű termékekre az évtizedek óta a piacon árusító termelők adják a garanciát. Révész Béla zöldségeit és gyümölcseit már 22 éve lehet megvásárolni a Teleki téren. „Nálam mindig friss árut találnak a vevők. Sokan, főleg az idősebbek közül visszajárnak hozzám vásárolni és nemcsak józsefvárosiak, hanem a szomszédos kerületekben élők is keresik a portékáimat” – mondta el Révész Béla.

A piacra betérő vásárlókat ez alkalommal nem csak a jól megszokott kiváló minőségű termékek, hanem ünnepi programok is várták. A kisebbeknek bábelőadással, arcfestéssel és lufihajtogatással kedveskedtek a szervezők, továbbá meg lehetett tekinteni a Bartendaz Hungary látványos, sajáttestsúlyos gyakorlatokból álló előadását is. A Föld napjáról sem megfeledkezve pedig a Teleki téri park növényvilágát bemutató kiállítást szervezett a Társak a Teleki térért Egyesület. A jó hangulatról a Józsefvárosi Cigányzenekar és a Karaván Familia családi zenekar gondoskodott. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben