Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Autista fiatalok fotói láthatók

ASD Fókusz Fotóklub kiállítása a Nem Adom Fel Kávézóban

2017. június 08. csütörtök

Autista fiatalok első közös fotókiállításának nyilvános megnyitóját rendezték kedd délután a józsefvárosi Nem adom Fel Kávézóban. A rendezvényen jelen voltak az alkotók és mesterük, valamint fellépett az Aura Egyesület Kék Kórusa, amelyben autista fiatalok zenélnek és énekelnek.

Vadasné Tóth Mária, az Aura Autistákat Támogató Közhasznú Egyesület elnöke elmondta: szervezetük a közelmúltban elindított egy fotós tanfolyamot autisták számára.

„Fontos, hogy az egyesületünkkel kapcsolatban lévő fiataloknak minőségi és egyben képességfejlesztő programokat szervezzünk. Meglepő módon nagyon sok fiatal érdeklődött a fotózás iránt, ezért ezen a területen kerestünk egy szakembert, aki több héten keresztül oktatta elméleti és gyakorlati szinten a tanfolyamra járókat. Ezen a kiállításon azoknak az autista fiatalok képei láthatóak, akik tagjai az általunk létrehozott ASD Fókusz Fotóklubnak” – fűzte hozzá a Vadasné Tóth Mária.

Csendes Péter, az ASD Fókusz Fotóklub művészeti vezetője szerint nagyon izgalmas képi világgal rendelkeznek a klubba járó fiatalok. „A kiállított fotók az alaposságról, a precizitásról és a kíváncsiságról árulkodnak, amelyek nélkülözhetetlenek egy fotós életében. Bízom abban, hogy ennek a kiváló kezdeményezésnek lesz folytatása” – hangsúlyozta Csendes Péter.

Rajczi Mátyás egyike azoknak a fiataloknak, aki részt vett az ASD Fókusz Fotóklub tanfolyamán. „Régóta fotózom, de ezen a képzésen sok új dolgot tanulhattam meg a saját gépemről is. Ezek után sokkal bátrabban és gyakrabban fogom használni a fényképezőgépemet” – tette hozzá a 36 éves autista fiatal.

Fotó: Szirmai Norbert/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben