Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Programok az egészségnevelés jegyében

Családi nap a Molnárban

2017. október 06. péntek

A hagyományokhoz híven negyedszerre rendezték meg a családi napot a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában október 5-én. A gyerekek és szülők közösen vehettek részt a különböző programokon, melyek nemcsak jó szórakozásnak bizonyultak, de lehetőséget adtak a tanulásra is.

Az esemény megnyitóján Sántha Péterné alpolgármester is köszöntötte a gyerekeket és kellemes időtöltést kívánt nekik. Ezután pedig érdekes bemutatót láthattunk a vöröskeresztes szakkör előadásában a szakszerű segítségnyújtásról. Boda Réka igazgatóhelyettes kiemelte: a tanároknak is minden év elején tartanak elsősegélynyújtás-képzést.

A nagy sikernek örvendő családi nap a sport, az egészséges életmód és az elsősegélynyújtás jegyében telt. A résztvevők a szervezett sorversenyek mellett kipróbálhatták a falmászást, a kötélhúzást, a „részegszemüveget”, a rendkívül fejlesztő sportpoharazást, a félautomata defibrillátor használatát és megtanulhatták az újraélesztés lépéseit is.

A tanároknak és szülőknek lehetőségük volt vért adni, a gyerekeket pedig vöröskeresztes önkéntesek várták az arcfestő sarokban. Az egészségnevelés részeként az egyik tanteremben dietetikai tanácsadás folyt, míg egy másikban a védőnő mérte meg az érdeklődők vérnyomását és vércukorszintjét.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben