Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Így látják Józsefvárost gyermekeink

A születésnapi rajzpályázat legjobbjait díjazták

2017. november 23. csütörtök

A kerület 240. születésnapja alkalmából óvodásoknak és iskolásoknak meghirdetett rajzpályázatra több mint száz alkotás érkezett. A november 22-i eredményhirdetésen négy korcsoportban jutalmazták a legjobban sikerült pályaműveket. A zsűri fődíját Kállay Gergely (Losonci Téri Általános Iskola) nyerte el, az elismeréseket Sántha Péterné alpolgármester adta át.

Az eseményen résztvevőket Sántha Péterné alpolgármester köszöntötte, aki beszédében mesélt a kerület történetéről és elmondta: büszkeséggel tölti el, hogy Józsefváros ennyi fantáziával és rajztehetséggel megáldott gyermekben bővelkedik.

Köszönetet mondott a pedagógusoknak és a szülőknek is, hogy foglalkoznak ezekkel a gyerekekkel, mesélnek nekik a kerület történetéről és támogatják őket szárnyaik bontogatásában.

A rajzokat négy – óvodás, alsó tagozatos, 5-6. osztályos és 7-8. osztályos – korcsoportban díjazták, összesen 28 gyermek kapott jutalmat. Az óvodás korosztályban Polóny Zselyke, az alsó tagozatosok közt Burszán Kata Júlia, az 5-6. osztályosok között Bálint Hanna, a 7-8. osztályosok korosztályában Margóczi Erik végzett az első helyen, a zsűri fődíját pedig Kállay Gergely nyerte el.

Három mű érdemelt különdíjat: Kiss Dzsenifer 6. osztályos tanuló rajza, Pál Zoltán és Nguyen Manh Cucug közös alkotása, valamint a Losonczi Téri Általános Iskola 8. osztályos tanulóinak – Pál Zoltán, Nguyen Manh Cucug, Nguyen Ngoc Quyah, Badzsó Dorina és Murzsa Vanessza – kollázsai, melyek Józsefváros múltját és jelenét egyszerre mutatták be.

A díjátadót a Grimm-Busz Színház vidám produkciója zárta.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben