Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Születésnapi kvízbajnokság

Mit tudnak a kerületi iskolások Józsefvárosról?

2017. november 23. csütörtök

A kerület iskolásai mérhették össze tudásukat a november 23-án megrendezett kvízbajnokság döntőjén, ahol a versenyző csapatok megmutathatták, mennyire ismerik Józsefvárost. Nyolc csapat indult a versenyen, a vetélkedőt az Animal Cannibals tagjai vezényelték le – akik maguk is Józsefvárosban nőttek fel – gondoskodva a jókedvről és szórakozásról. Az első helyen a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából érkező Kiscsibészek végeztek, az elismeréseket Sára Botond alpolgármester adta át.

A versenyre érkezőket a zsűri elnöke, Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő köszöntötte, majd sok szerencsét kívánva a kvízhez útravalóként elmondta a gyerekeknek: ahhoz, hogy az váljon belőlük, amik lenni szeretnének, meg kell ismerniük azt is, hogy honnan jöttek.

A szervezők változatos feladatok elé állították a – Deák Diák Általános Iskolából, a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnáziumból, a Losonci Téri Általános Iskolából, a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából, a Németh László Általános Iskolából és a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolából érkező – csapatokat: a kérdések Józsefváros történetéhez, kulturális örökségéhez, helytörténetéhez kapcsolódtak. A csapatokat láthatóan lekötötte a sok izgalmas kérdés és feladat: lázasan írtak és csöndben figyeltek amikor kellett, és felcsillant a szemük, amikor eszükbe jutott egy-egy nehéz megoldás.

Az eredményhirdetésen Sára Botond alpolgármester elmondta: büszke a gyerekekre, mert a nehezebb, a felnőtteket is elgondolkodtató kérdésekre is tudták a választ. Hozzátette: nem volt könnyű dolga a csapatoknak, hiszen Józsefváros hihetetlenül mozgalmas történelemmel rendelkezik.

Egy utolsó, mindent eldöntő kérdés után megszületett a végleges eredmény is, ami alapján a harmadik helyezett az Okoskodók csapata lett, a második helyen a Vajda 5 végzett, a verseny győztesei pedig a Kiscsibészek (Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola) lettek.

Az első három helyezett minden tagja egy születésnapi címerrel ellátott ajándékcsomaggal gazdagodott. Ezen kívül a harmadik helyezettek bluetooth-os fülhallgatót, a második helyezettek bluetooth-os hangszórót, az elsők pedig tabletet kaptak.

A vetélkedő nehézségei után mindenki jóízűen látott neki a meglepetés pizzának, amivel a szervezők kedveskedtek a gyerekeknek. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben