Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Elismerések a Nokia Skyparknak

Nívódíjas lett a józsefvárosi irodaház

2017. december 01. péntek

Egymás után két rangos elismerést szerzett a Corvin sétányon tavaly decemberben megnyitott Nokia Skypark. A Futureal-csoport irodaprojektje az év legsikeresebb ingatlanfejlesztésének járó Portfolio Property Awards „Év projektje” díj után elnyerte a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjat Iroda kategóriában a Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) magyar tagozatának idén tizenkilencedik alkalommal meghirdetett pályázatán.

A hazai verseny egyik nyerteseként az irodakomplexum is képviseli Magyarországot a FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázaton.

Az „Iroda” kategóriában díjnyertes épületet kifejezetten technológiai és kutatás-fejlesztési igényekre tervezték. A 25 ezer négyzetméteres, több mint 70 millió euró beruházási értékű irodaházban kapott helyet a Nokia Networks Globális Technológiai Központ, ami az ország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs kutatás-fejlesztési (k+f) központja.

A nemzetközileg is elismert, FIABCI-közönségdíjas ZDA-Zoboki Építésziroda által tervezett Nokia Skypark kétszintes lobbival, valamint az első emeleten található belső konferenciaközponttal rendelkezik. A Skypark földszintjén étterem, kávézó és óvoda is helyet kapott.

A Nokia Skypark környezetbarát megoldásai közé tartozik többek közt a maximális bevilágítottságot biztosító, motorizált külsőárnyékoló-rendszer, elektromosautó-töltő, zöld tető, kerékpártároló, öltöző, zuhanyzó, illetve az energiatakarékos gépészeti rendszer.

Az irodaház bejáratánál egy városi teret alakítottak ki, ahova közel tízméteres platánfákat is telepítettek. A beruházás keretében Andor Anikó tájépítész tervei alapján valósult meg az új irodakomplexumot övező sétány. A Skypark környékén, a Corvin sétányon mintegy 100 üzlet, éttermek, kávézók, fitnesz-wellness központ, gyors mosoda, posta, bankfiókok és mozi is található.

A Futureal-csoport egyik legkiemelkedőbb projektje a Corvin sétány, Közép-Európa legjelentősebb vegyes funkciójú városmegújító fejlesztése, ami 2010-ben elnyerte Európa legjobb vegyes-funkciós ingatlanprojektje címét az International Property Awards szakmai megmérettetésén, 2014-ben pedig megkapta az ingatlanfejlesztés Oscar díjának is nevezett Urban Land Institute (ULI) Global Award for Excellence díját is.

Forrás: www.tozsdeforum.hu

Fotó: Senger Nikolett, Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben