Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Nemzetközi előminősítést kapott három hazai irodaprojekt

Egészségcentrikus irodafejlesztés a Corvin Sétányon

2018. február 01. csütörtök

Európában elsőként, WELL Building Platina előminősítést szerzett három magyarországi ingatlanprojekt. A dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontok szerint tervezték és üzemeltetik a továbbiakban a Futureal-csoport három fejlesztését: a Józsefvárosban megvalósuló Corvin Technology & Science Park (Corvin 5) mellett a Váci úti Advance Towert és a Kelenföldi pályaudvar közelében épített Budapest One irodaparkot is.

Évente közel 7 millió ember korai haláláért felelős a légszennyezettség világszerte, és hasonló veszélyeket rejt a fizikai inaktivitás is. A washingtoni székhelyű International WELL Building Institute nemzetközi WELL Building Standard minősítése az épületek emberi szervezetre, egészségre, közérzetre gyakorolt hatását vizsgálja és értékeli hét szempont – a levegőellátás, a víz, az egészséges táplálkozás lehetősége, a természetes fény, a testmozgás, a kényelem és a szellemi frissesség – alapján. A WELL-minősítés célja, hogy olyan irodaházak épüljenek, amelyek a környezetvédelem mellett az ott dolgozók egészségére, közérzetére és komfortérzetére is kedvező hatással vannak.

A 90 millió euró értékű Corvin Technology & Science Park (Corvin 5) irodaház építési munkálatai a tavalyi év tavaszán indultak el. A Futureal-csoport fejlesztésében a legmodernebb, környezetbarát technológiai megoldásokkal megvalósuló épületegyüttes első ütemét várhatóan az idei év végén adják át.

A két ütemben megépülő, összesen 27 000 négyzetméteres irodaház a Corvin-negyed keleti oldalán, a Nokia Skypark irodaház közvetlen szomszédságában helyezkedik majd el. Jelenleg világszerte 34 irodaépület rendelkezik WELL előminősítéssel.

Forrás és fotó: Futureal

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben