Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kiosztották a BKIK díjait

Újabb elismerések a vállalkozóbarát környezetért

2018. február 06. kedd

A nagy múltú, 1850-ben alapított, idén 168. születésnapját ünneplő Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) évente kiosztja díjait, melyeket munkájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek ítél oda a szervezet elnöksége és elnöke. A 2017-es év díjazottjai között három, Józsefvárost érintő elismerés is átadásra került, amelyeket február 5-én vettek át a kitüntetettek a BKIK Krisztina körúti székházának dísztermében.

A megjelenteket Krisán László, a Kamara elnöke, valamint Tóth Imre tiszteletbeli elnök köszöntötte, elmondva, a díjakat gondos mérlegelés után ítélte oda az elnökség a tagozatok és tagszervezetek ajánlása alapján, a díjazottak pedig munkájukkal bizonyították, méltóak a szakmai elismerésre.

Krisán László, a BKIK elnöke

Az eseményen háromféle, a BKIK alapította elismerést adtak át, mindhárom kategória kitüntetéséből jutott Józsefvárosnak is. Dr. Kocsis Máté polgármesternek, a kerületünkben működő, vagy induló vállalkozásokat támogató intézkedéseinek elismeréseképpen Budapest Kerületeiért Emlékérmet adományozott a Kamara, míg Bozsik István, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. (JGK) vagyongazdálkodási igazgatója a BKIK VIII. kerületi tagcsoportjával és a helyi vállalkozókkal való példás együttműködésért Emlékplakett elismerésben részesült.

Mellettük városrészünkből még Zékány Zoltán vehette át a Kamara 12 oklevelének egyikét, a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ (H13) szakmai igazgatójaként nyújtott kiemelkedő teljesítményéért a józsefvárosi kezdő, valamint már működő vállalkozások megsegítése terén.

Zékány Zoltán és Bozsik István 

Támogatások a helyi vállalkozásoknak

Mint ismert, kerületünk önkormányzata nem csak a legkedvezőbb hitelkonstrukciót ajánlja vállalkozóinak a fővárosban, de üzlethelyiségek kedvező bérlési lehetőségével is segíti őket. A startupok felkarolására, beindítására és Józsefvárosban való megtelepedésére pedig 2013-ban létrehozta a Diák és Vállalkozásfejlesztési Központot is.

Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben