Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Növekvő zöldfelületek, új közösségi terek

Néhány héten belül indul az új irodapark építése a Százados negyedben

2018. április 18. szerda

Közösségi terek és a környékbeliek számára is elérhető, életminőséget javító szolgáltatások is létesülnek az Aréna Business Campus irodakomplexumban, amely a Hungária körút – Hős utca – Százados út és Stróbl Alajos utca által határolt 19 ezer négyzetméteres telken valósul meg. A projekt indulását jelképező alapkő-letételi plakettet Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere és Borbély Zoltán, a belga beruházó Atenor magyarországi vállalatának igazgatója írta alá a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az eseményen jelen volt Egry Attila alpolgármester is.

Sára Botond alpolgármester beszédében kiemelte, hogy a beruházásnak köszönhetően nő a zöldfelület és olyan, a környéken élők által is igénybevehető szolgáltatások jelennek meg a Százados negyedben, amelyek eddig csak távolabb voltak elérhetők: ilyen a sportolási lehetőség vagy a színvonalas vendéglátás.

A legfontosabb azonban az – jegyezte meg az alpolgármester –, hogy tartanak az egyeztetések egy teljesen új – felnőtt és gyermek – háziorvosi rendelő kialakításáról a beruházás keretében. „Ha ez is megvalósul, akkor a Százados negyedben minden olyan szolgáltatás és feltétel adott lesz, amely a biztonságos és jó életkörülményekhez szükséges” – tette hozzá Sára Botond.

Az alpolgármester a kerület fejlődése kapcsán elmondta: a Józsefváros Újjáépül program első ütemében megújultak a közintézmények, majd megszépültek a közterek, hozzátéve: 2015 óta a program legfontosabb eleme a társasházak megújítása.

Az elmúlt három évben kétmilliárd forintot, idén pedig újabb egymilliárdot fordít a kerület társasházak felújítására. Sára Botond azzal folytatta, hogy az elmúlt tíz évben jelentősen javult a közbiztonság és az egészségbiztonság, átfogó városrehabilitációs programok valósultak meg Józsefvárosban.

A projekt helyszínére, a Százados negyedre visszatérve Sára Botond elmondta, hogy a kerület vezetésének négy évvel ezelőtt tett vállalásai mára megvalósultak: új óvoda épült, felújították a bölcsődét, körzeti megbízotti iroda nyílt a negyedben és megújult a háziorvosi rendelő is. Emellett céljuk volt az is, hogy a korábbi kenyérgyár területén egy életminőséget javító fejlesztés valósuljon meg.

Négy irodaépületből álló komplexum

Borbély Zoltán, az Atenor magyarországi vállalatának igazgatója méltatta a kerület történelmi jelentőségét, kiemelve Józsefváros építészeti örökségét, az egyetemvárosi jellegét, kulturális kincseit.

Majd hozzátette: a kerület kiváló közlekedési adottságokkal rendelkezik, három metróvonal szeli át, illetve mindhárom körút – Múzeum körút, Nagykörút, Hungária körút – érinti. Mindezen szempontok vezettek oda, hogy itt tervezték meg a beruházást.

Püschl Nikolett, a cég bérbeadási vezetője elmondta, hogy a Hungária körúton rendelkezésre álló 19 ezer négyzetméteres telken 72 ezer négyzetméteres, négy tömbből álló épületegyüttest alakítanak ki. A kivitelezés az "A" irodaépülettel kezdődik, a munkálatok várhatóan 2019. harmadik negyedévéig tartanak, ezt követően a bérlők már be is költözhetnek.

A nyolcszintes épületkomplexum alatt kétszintes mélygarázs épül. Az egyes épülettömböket úgy akarják kialakítani, hogy az irodák mellett mindegyikben helyet kapjon egy-egy vendéglátó egység, bankfiók, gyógyszertár, valamint egészségügyi központ.

Ezt követően Sára Botond és Borbély Zoltán aláírták a alapkőletételi plakettet, amely az épület kitüntetett helyére kerül majd. 

Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság

Látványtervek: Atenor 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben