Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Játszva tanulhattak

Digitális témahét a Molnárban

2018. április 19. csütörtök

A Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanárai és diákjai az idei tanévben is izgatottan készülődtek a digitális témahétre. Az április 9. és 18. között megrendezett programsorozat középpontjában ezúttal az iskola névadója, Molnár Ferenc író állt.

Az alsós diákok egy izgalmas vetélkedő keretében az állomásokon különféle feladatokat oldottak meg, bizonyságot téve sokrétű képességeikről. A digitális és manuális feladatok és feladványok mind Molnár Ferenc művéhez, A Pál utcai fiúkhoz kapcsolódtak. A regény cselekményével kapcsolatos feladat volt a filmkészítés is: az osztályok a legfontosabb eseményeket 1-2 perces jelenetekben rögzítették, a 11 videóból pedig összeállt a Grundsuli kisfilmje.

A felsős osztályok kiválasztva egy-egy helyszínt a regényből, elkészítették annak makettjét. A saját készítésű díszletben aztán gyurmából és pálcikákból megformált bábuik szerepeltetésével, a Stop Motion Studio című program és egy táblagép segítségével leforgatták a regény egy-egy kulcsjelenetét. A Füvészkert növényeit is meg kellett határozniuk, amihez egy digitális alkalmazást használhattak segítségként. 

Előadások és gyakorlatok

A Telekom Legyél Te is informatikus címmel pályaorientációs előadást tartott a nagyobbaknak, míg a kisebbek a Telenor TudatosNet bemutatóján válhattak tudatosabb nethasználóvá. A Makerspace szervezetnél a robotikával és a 3D nyomtatással ismerkedhettek meg a diákok, az ELTE-n szintén a robotika világából kaphattak ízelítőt, a BOOKR Kids meseműhelybe látogatva pedig egy Minecraft foglalkozás várta őket.

A témahét keretében részt vettek a „Pénzügyi Ninja Akadémia” workshopján, illetve a Logiscool programozási gyakorlatán is. A gyerekek az országos multi flashmob program részeseiként a DIGITÁLIS TÉMAHÉT 2018 felirat „É” betűjét megformáló alakzatba is beálltak, amiről egy drón segítségével fotó készült. A pedagógusok is aktív résztvevői voltak a hét eseményeinek: belső képzésen ismerkedtek a tabletekre telepített, a tanórákon kreatívan használható különféle alkalmazásokkal.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben