Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közösségi élmény

Játékos programok a Kesztyűgyárban és a Mátyás téren

2018. május 25. péntek

Pénteken délelőtt a Biztos Kezdet Gyerekház és a Kesztyűgyár Közösségi Ház munkatársai várták a kisgyermekeket és szüleiket a közösségi házban berendezett gyermeknapi programra. Az apróságok jókedvűen ugrándoztak a trambulinon és az ugrálóvárban és foglalták el magukat a többi játékkal. A gyermeknapi mulatság délután is folytatódott, az előbújó napnak köszönhetően a Mátyás téren.

A délelőtti esős idő némileg átírta az eredetileg a Mátyás térre tervezett programot, ám a Kesztyűgyár Közösségi Ház belső tereiben is számos játék várta a kicsiket: ugrálóvárban, trambulinon és csúszdán ugrálhattak, csúszkálhattak a kicsik, jókedvűen játszottak a lufikkal, és nagy sikert aratott a buborékfújás is. Az egyik sarokban pedig kirakóval, építőkockával foglalhatták el magukat az apróságok.

Lellei Gáborné, a Biztos Kezdet Gyerekház vezetője lapunknak elmondta: a gyermeknapi rendezvényt azzal a céllal szervezték, hogy nyissanak a kerület lakossága és a kisgyermekes családok felé, és minél több embert be tudjanak vonni a közösségi programokba.

Hozzátette: évek óta hagyomány, hogy a Kesztyűgyárral közösen megrendezik a gyermeknapot. 

Délutánra megérkezett a napsütés, így a Kesztyűgyár gyermeknapján 14 órától már Mátyás a térre érkezők rendelkezésére állt a „dühöngő ketrec” és az óriás csúszda.

Mindkét eszköz nagyon népszerű volt a rendezvény alatt. A gyerekek a játszóketrecben kergetőztek és bátran küzdették le az akadályokat. Az akadálypályás csúszdán, az akadályokon, tűzkarikán végighaladva a 4,5 méter magas csúszdáról lehetett lecsúszni, majd az akadályokon keresztül körbemenni.

Az estig tartó rendezvényen a kézműves foglalkozáson lepke csuklódíszeket és hajdíszeket készíthettek a gyermekek, míg a hagyományosan nagyon népszerű arcfestésnél hosszú sor állt.

Délután a ZimeZum gyerekzenekar szórakoztatta fülbemászó dalaival a családokat. Akinek még maradt energiája, az íjászkodást is kipróbálhatta.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben