Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közösség jött létre

Koncertek és családi programok a Teleki téren

2018. június 10. vasárnap

Nagyszabású rendezvénnyel ünnepelte szombaton Józsefváros önkormányzata az Új Teleki téri Piac születésnapját, vagyis, hogy négy éve épült újjá a vásárcsarnok. A piac területén délelőtt bábjáték és vetélkedő szórakoztatta a járókelőket. Délután a parkban gyermekprogramok- és foglalkozások várták a családokat, a színpadon pedig neves zenészek adtak koncertet. Az estét látványos tűzijáték zárta. Sára Botond alpolgármester köszöntőjében kiemelte: valódi közösség alakult ki a Teleki tér környezetében az elmúlt években.

Szombat délelőttönként sokan keresik fel a Teleki téri piacot, hogy beszerezzék a hozzávalót a hétvégi menühöz. Június 9-én 10 órától a Józsefvárosi Cigányzenekar dallamai színesítették a környékbeli lakók bevásárlását, a gyermekkel érkezőket pedig a Paprikajancsi Kalandjai című bábjáték kötötte le.

A bátrabbak egy vetélkedőn is részt vehettek, és aki helyesen tudott válaszolni a Józsefvárost érintő kérdésekre, ajándékcsomaggal távozhatott. 

Délután két órától a Teleki téri park telt meg vásári forgataggal: szerencsére az eső elállt, így az időjárás is kedvezett a gólyalábasok és a zsonglőrök műsorának, az óriásbuborék-shownak. A gyerekek különböző játékokkal, például csúzlizdával, kosaras forgóval foglalhatták el magukat, és a mindig népszerű arcfestésnél is nagy volt a sor.

A Molyoldában pedig a régmúltba, a Pál utcai fiúk korába repítették vissza a betérőket: a napjainkban már alig ismert optikai játékokkal, táblajátékokkal, századfordulós kisautókkal ismertették meg az apróságokat.

Koncertek a parkszínpadon

15 órától neves hazai zenészek váltották egymást a színpadon: a hangulatot a Dance Force hip-hop táncegyüttes alapozta meg lendületes produkciójával: a csapat már régóta ismert a kerületben, a tagok évek óta a Kesztyűgyár Közösségi Házban gyakorolnak.

Herceg, azaz Herceg Dávid a latin pop, vagyis a reggaeton jeles képviselője Magyarországon, a józsefvárosi előadó igazi internetes közönségkedvenccé nőtte ki magát az elmúlt években.

Opitz Barbara a 2016-os X-Faktorban – amelyet megnyert – vált ismertté. Őket Vastag Tamás követte, aki mind a pop, mind pedig rock műfajban otthonosan mozog. A tehetséges énekesnő, Lola fiatalkora óta rendszeresen szerepel színpadon, néhány éve pedig egy új zenei korszak kezdődött el életében.

Majd a 2011-es X-Faktor győztese, Kocsis Tibor következett, illetve Ricco és Claudia duója, akik elsőként nyerték meg a tehetségkutatót a csapatok között. Kora este a Kállay-Saunders Band lépett fel, az együttes frontembere, Kállay-Saunders András 2014-ben az előkelő 5. helyet szerezte meg az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Az estét a 2012-ben alakult The Biebers hatfős csapata zárta jól ismert slágereivel, Puskás Peti vezényletével. A jó hangulatú koncertek után színpompás tűzijáték koronázta meg a napot. 

Közösség épült a Teleki téren

Sára Botond alpolgármester az esti koncertek előtt köszöntötte a jelenlévőket, és a Teleki téri Piac születésnapja alkalmából megköszönte a piacon működő kereskedők mindennapi munkáját, azt, hogy kiszolgálják és ellátják friss élelmiszerrel, áruval a kerületi lakosokat.

Köszönetet mondott a fellépőknek is, hogy egy színes, tartalmas délutánt és estét nyújtanak a józsefvárosiaknak. Kitért arra is, hogy a Teleki téren valódi közösség jött létre az elmúlt években. „Annak idején, amikor arról határozott a kerület vezetése, hogy újjáépíti a piacot, arról is döntöttünk, hogy megújítjuk ezt a szép teret. Az volt a cél, hogy közösség épüljön. Jó Önöket látni, ezt szerettük volna megvalósítani. Csak így tovább Józsefváros” – zárta szavait Sára Botond.

Újjáépült a piac, megszépült a park

2014 óta teljesen új arculatot mutat a Teleki tér és környezete: a kerület vezetése 2010-ben döntött arról, hogy a piacot teljesen megújítja, pontosabban egy újat épít a helyére azzal a céllal, hogy a környékbelieknek egy olcsó, rendezett, szép új piacuk legyen. 2014 tavaszára ez megvalósult, és nemcsak a vásártér újult meg, hanem a környező házak, utak és a park is, méltó emlékművet kapott a tér névadója, gróf Teleki László

Fotó: Baranyai Attila, Ványi Ákos/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben