Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Várják a lakosok javaslatait

Milyen legyen a megújuló Déri Miksa utca?

2018. június 26. kedd

A Déri Miksa utca felújításával hamarosan indul a Csarnok negyed rehabilitációja. A Rákóczi teret és a Nagy Fuvaros utcát összekötő Déri Miksa utca tervezésébe az önkormányzat a lakosokat is bevonja. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban már kiállították a koncepcióterveket, amelyeket július 20-ig lehet véleményezni, és javaslatokat tenni, hogy milyen legyen a megújuló Déri Miksa utca.

Hamarosan megkezdődik a komplex városrehabilitáció a Csarnok negyedben is, amelynek első eleme a Déri Miksa utca felújítása lesz. Az utca a Rákóczi téri Vásárcsarnoktól, A nagy ho-ho-ho horgász játszótér érintésével és a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központig húzódik, ezért nagy gyalogosforgalmat bonyolít. A tervek szerint forgalomcsillapítással nagyobb tér jutna a gyalogosoknak, fásítással kellemes közösségi térré, s egyben a negyed főutcájává válna.

Az önkormányzat a Teleki tér és a Mátyás tér megújításához hasonlóan a Déri Miksa utca rehabilitációjába is szeretné bevonni a környéken élőket. A koncepciótervet már kiállították a Rákóczi téri Vásárcsarnokban. Az utca megújulására vonatkozó javaslatokat és véleményeket július 20-ig várja az önkormányzat a derimiksa@jozsefvaros.hu e-mail címen, vagy a vásárcsarnokban megtalálható nyomtatvány kitöltésével a kihelyezett gyűjtőládában is leadhatóak.

A szomszéd utcában élő Gergely minden felújításnak örül, szerinte, ezzel így vannak a környékbeliek is. A Déri Miksa utcában lakó Gyula egyetértett abban, hogy ez a környék főutcája, mert nagyon sokan járnak a csarnokba és a rendelőbe is az utcán keresztül. Mint mondja: a fásítás és zöldítés ráfér az utcára, és jó lenne, ha a néhány rosszabb állapotú épület is megújulna.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben