Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Emlékérmek és hűségjutalmak

A pedagógusokat köszöntötték az új tanév elején

2018. augusztus 31. péntek

Tanévnyitó ünnepségen köszöntötte csütörtökön a Józsefvárosi Önkormányzat a kerületi pedagógusokat a tavaly újjáépült Pitypang Tagóvodában. Az eseményen átadták a Hűségjutalom okleveleket, valamint a pályájukat záró, nyugdíjba vonuló pedagógusok részére a Pedagógus Szolgálatért Emlékérmeket.

A Pitypang Tagóvoda apróságainak verses-néptáncos műsorát követően Sántha Péterné alpolgármester köszöntötte a kerületi nevelési-oktatási intézmények munkatársait. Az óvodapedagógusokhoz fordulva felidézte: „Elengedtek az év végén sok-sok, a szívetekhez nőtt apróságot, és ilyenkor, az új kezdéskor érkeznek újak, bátortalanok, akik a ti segítő kezetekbe kapaszkodva nőnek majd, hogy néhány év múlva ők is átrepüljenek az iskolapadokba.”

Az alpolgármester hozzáfűzte: ehhez a fontos feladathoz az önkormányzat évről évre igyekszik minden segítséget megadni, felújítja, szépíti az óvodákat. 

Sántha Péterné ezután megköszönte a tanároknak azt a sok munkát és erőfeszítést, melyeket azért tesznek, hogy a józsefvárosi nebulók okosodjanak.

„Bízom abban, hogy ti is érzitek, valóban ott állunk mellettetek, segítőkészen, felújítunk az iskolákban is, udvarokat, tornatermeket. Működtetjük a Karácsony Sándor Közalapítványt, amely a nevelési-oktatási intézményeknek nagy segítséget jelent” – fogalmazott. Végezetül az elkövetkező tanévben a mindennapi munkához sok örömet, jó egészséget, közösen elért és megélt sikereket, optimizmust és jó egyéni és csapatmunkát kívánt. 

A kitüntettek

A Pedagógus Szolgálati Emlékérmet azon pedagógusok kapják, akik lezárják hosszú pedagóguspályájukat és a jól megérdemelt pihenésre készülnek. 

Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetésben részesült:

Albiczné Nyeste Mária, a Pitypang Tagóvoda óvodapedagógusa

1997. márciusától, 21 éven keresztül fejlesztette a gyermekeket a Pitypang Tagóvodában. Munkáját elhivatottság, nagyfokú gyermekszeretet és magas színvonalú szakmai tudás jellemezte. A nevelőtestület aktív tagjaként segítette a programok, kirándulások szervezését, a néphagyományok éltetését, az egészséges életmódra nevelést. 

Inotainé Sólyom Éva, a Napsugár Tagóvoda óvodapedagógusa

A Csobánc utcai óvodában kezdte pályafutását, néhány év után az óvodavezető helyettese, majd vezetője lett. Vezetőként a Dankó utcai óvodában (jelenleg Napsugár Tagóvoda) folytatta a fejlesztő szemlélet átadását, meghonosítását. A szülők bizalommal fordultak hozzá. Az utóbbi három évben ismét a gyermekek között, óvodapedagógusként dolgozik.

Preiszné Homoki Klára, a TÁ-Ti-KA Tagóvoda óvodapedagógusa

1990 szeptemberétől dolgozik Józsefvárosban, 2015 augusztusától TÁ-TI-KA Tagóvodában. Munkájára jellemző a pontosság és a folyamatosság. A csoportjába felkészülten lép be, tudatos munkája tükrözi csoportja fejlettségét. A gyerekekkel és a szülőkkel nagyon jó a kapcsolata, felnéznek rá. Sokat tesz a gyermekek egyéni fejlesztéséért, tehetséggondozásukért. 

Kocka Lajosné, a Hétszínvirág Tagóvoda óvodapedagógusa 

2015 augusztusától segíti az intézmény munkáját. Nyugodt, kiegyensúlyozott személyiség, a nevelőtestület oszlopos tagja, aki kedvességével a legmorcosabb gyereket, a fáradt kollégákat is azonnal felvidítja. Nevelőmunkája, az óvodapedagógusi pálya iránti elhivatottsága példaértékű.  

Luzsa György Lajosné, a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola gyógypedagógus-logopédusa

24 évig óvodapedagógusként, majd 2001-től 2017 novemberig, nyugdíjba vonulásáig a sajátos nevelési igényű gyermekeket fejlesztette. Szakmai és módszertani tudását a gyermekek nevelése, oktatása érdekében folyamatosan bővítette. Nyílt magatartása, vitalitása miatt pedagógustársai mindvégig elismerték, tisztelték őt és munkáját.

Tóthné Varga Gabriella, a Kincskereső Tagóvoda óvodapedagógusa

44 éve dolgozik az intézményben. Pedagógiai tevékenységét a gyermekszeretet, következetesség, hivatástudat jellemzi. Munkája során meghatározó feladatként kezeli a család és az óvoda közös, együttes céljait. Szakmai érdeklődésének középpontjában az egészségnevelés, a hagyományápolás, a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatása áll. 

Takács Edina, a Szivárvány Tagóvoda óvodapedagógusa

24 éve dolgozik Józsefvárosban. Munkája során fontosnak tartotta a családokkal való szoros együttműködést, hatékonyan segítette elő a gyermekek óvodai beilleszkedését, személyiségfejlődését. Különösen eredményes volt a gyermekek zenei nevelése, és szokás szabályrendszerük alakítása területén. 

Józsefvárosban hosszú évek óta hagyomány, hogy a kerületi Tanévnyitó ünnepségen köszöntik azokat a kollégákat, akik 20, 30, 40, illetve 50 éve áldozatos munkát végeznek a VIII. kerületi gyermekek, tanulók nevelésében, oktatásában. A Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete önként vállalt feladatként biztosítja a volt önkormányzati működtetésű köznevelési intézmények pedagógusai és a nevelő-oktató munkát segítők részére a hűségjutalmat.

20 éves hűségjutalomban részesült:

Dányiné Szabó Erzsébet Ilona, a Losonci Téri Általános Iskola tanára; Farkasné Tóth Erzsébet, a Losonci Téri Általános Iskola tanítója; Garai Enikő, a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola iskolatitkára; Haller Józsefné, a Hétszínvirág Tagóvoda dajkája; Kissné Botos Hajnalka, a Németh László Általános Iskola igazgatóhelyettese; Nékám Róbert Istvánné, a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola tanára; Paulányi Irén Gizella, a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola pedagógiai asszisztense; Sinkáné Gombos Andrea, a Pitypang Tagóvoda óvodapedagógusa; Szolnoki Balázsné, a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanítója; Tóthné Ludvig Erika, a Napraforgó Egyesített Óvoda dajkája; Zachár Gyuláné, a Kincskereső Tagóvoda dajkája.

30 éves hűségjutalomban részesült:

Vargáné Horváth Márta, a Százszorszép Tagóvoda óvodapedagógusa; Zentainé Halmóczky Szilvia a Losonci Téri Általános Iskola tanítója.

40 éves hűségjutalomban részesült:

Biró Jánosné, a Napsugár Tagóvoda óvodapedagógusa; Léhnert Béláné, a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola igazgatóhelyettese; Susits Éva Mária, a Németh László Általános Iskola tanára; Végvári Józsefné, a Kincskereső Tagóvoda dajkája.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben