Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Gyalogosbarát utca közösségi programokkal

Kétszázhetvenmillió forint támogatás a Déri Miksa utca felújítására

2018. szeptember 26. szerda

Kétszázhetvenmillió forintos pályázati forrást hagyott jóvá a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a Déri Miksa utca felújítására. A Józsefvárosi Önkormányzat a Csarnok negyed rehabilitációjának első elemeként a környék főutcájának tartott Déri Miksa utca átépítését, forgalomcsillapítását kívánja megvalósítani, amelynek érdekében pályázott támogatásra a fővárosnál. A fejlesztés – amelynek tervezésébe a környéken élőket is bevonták – az útrekonstrukció mellett közösségépítő programokat is tartalmaz.

A Józsefváros Újjáépül program részeként folyamatos a közterületek átfogó megújítása a kerületben. Jövőre a Csarnok negyedben is megkezdődik a rehabilitáció, amelynek első elemeként a környék főutcáját újítják meg. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban kiállított koncepcióterveket a lakosság véleményezte, a végleges terveket ezen javaslatok figyelembevételével dolgozzák ki.

Látványterv

A pályázat megvalósításához a Józsefvárosi Önkormányzat pályázott a Fővárosi Önkormányzat TÉR­_KÖZ 2018 „A” jelű kiírásán. A szeptember 26-ai Fővárosi Közgyűlés arról döntött, hogy 270 millió forint támogatást nyújt a „Csarnok negyed főutcája – DériM Projekt” című pályázat számára.

(Fotó: MTI)

A projekt részeként kiszélesítik a gyalogosfelületeket, új utcabútorokat helyeznek ki, forgalomcsillapított csomópontokat és kerékpáros sávot alakítanak ki, fásítással kellemes közösségi térré válna az utca. A pályázatba az önkormányzat társasházakat is bevont, amelyeknek megújulna a homlokzata.

A projekt keretében egészségmegőrző rendezvényeket, kulturális, közösségfejlesztő, szabadidős programokat szerveznének a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. bevonásával az élhető környezet megóvása és a lakosok életminőségének javulása érdekében.

Fotók: Józsefváros újság/archív

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben