Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Két család vitatkozott össze

Feladták magukat a Nagytemplom utcai lövöldözők

2018. október 07. vasárnap

Mint arról korábban beszámoltunk, vasárnapra virradó éjjel lövések dördültek el a Nagytemplom utcában. A rendőrség által fegyveres garázdaság miatt keresett elkövetők - L. Roland József, Ny. Kálmán József, valamint Ny. Kálmán Ottó - még aznap délután bementek a józsefvárosi Rendőrkapitányságra, és feladták magukat.

Egy házaspárra, ismerősükre és annak barátnőjére támadt október 7-én hajnali fél egykor a 42 éves Ny. Kálmán József, valamint 22 éves fia, Ny. Kálmán Ottó és barátjuk a 24 éves L. József Roland. A tanúk elmondása szerint a két társaság a szóváltást követően dulakodni kezdett, majd a 22 éves fiatalember egy fegyverrel vagy annak utánzatával rálőtt a másik társaságra, akik közül a két férfi könnyebben megsérült. A nyomozás során az is kiderült, hogy a feltétezett elkövetők egy autóban várták a hazatérő másik családot. A vita egy korábbi üzleti ügy miatt alakult ki.   

A rendőrséget a sértettek hívták, de amire a rendőrök kiértek, a támadók elmenekültek a helyszínről, majd még aznap délután bementek a VIII. kerületi Rendőrkapitányságra és feladták magukat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága fegyveresen elkövetett csoportos garázdaság bűntett miatt indított eljárást a három budapesti férfi ellen.

Forrás: Police.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben